Fog a galaci „átok”


Rájár a galaci „rúd” a csíki csapatokra a héten. A teremlabdarúgók után a jégkorongozók is vereséget szenvedtek Galactól.

 Rangadók hete van, ami a csíkszeredai sportéletet illeti, hiszen hétfőn a teremlabdarúgó-bajnokságban rendeztek Galac – Csíkszereda meccset, míg ma este jégkorongban feszült egymásnak a két megyeszékhely alakulata. És csakúgy, mint a teremfocisok a jégkorongozók is vereséget szenvedtek.

A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán megrendezett mérkőzés előtt mindössze egy pont választotta el a Csíkszeredai Sportklubot és a Galaci VSK-t, utóbbiak javára.
 
A kék-fehérek pedig álomszerűen kezdték a találkozót, hiszen Rokaly Norbert révén már a harmadik perc elején megszerezték a vezetést. Csakhogy a vendégek nem adták fel és kihasználva a hibákat három góllal válaszoltak, ráadásul kapu előtt jobban is tették a dolgukat. Mindeközben a Sportklub a kapuvasak szétcincálásával vetette észre magát, hiszen három alkalommal is az mentette meg Onodit a kapott góltól.
 
A második felvonás pedig rögtön egy újabb vassal indult, amelyet ezúttal Rokaly Szilárd jegyzett. Ugyanő végül emberelőnyben felhozta csapatát mínusz egyre, de a vendégek nagyon gyorsan, szintén előnyben, visszaállították a kétgólos különbséget. A harmad második felében jobban akart a Sportklub és ennek meg is lett az eredménye: kettős emberelőnyben Kuljas lőtt bombagólt.
 
A záró felvonásban viszont nem jött ki a lépés a hazaiaknak, akik egyre feszültebben játszottak és egyre sűrűbben ültek ki a büntetőpadra. A Galac pedig van annyira rutinos, hogy az ilyen helyzetekkel éljen. És élt is, hogy végül 6–3 arányban behúzza a meccset.
 
A Sportklub meg sem közelítette a hétvégén mutatott játékát és mondhatni megérdemelt vereséget szenvedett, ám javítási lehetőség gyorsan adódik, hiszen szerdán este máris vissza lehet vágni a Galacnak.
 
Román bajnokság, eredmény
 
Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK 3–6 (1–3, 2–1, 0–2)
Gólszerzők: Rokaly N. (3.), Rokaly Sz. (26.), Kuljas (35.), illetve Zabludovszkij (5.), Butucsnov (9., 60.), Kiricsenko (15.), Nyeznyamov (27.), Szkacsov (43.).
 

A rovat legfrissebb hírei