Mi is ott voltunk a brassói Széchenyi bálon


Hat év szünet után szombaton ismét megszervezték Brassóban a hagyományos Széchenyi bált.

A barcasági magyar közösség legnagyobb léptékű jótékonysági báljára XIII. alkalommal került sor, amely egyfajta évértékelő rendezvény is, ahol a kiválóságok díjazása és a közösségi együttlét mellett a bál jövedelme jótékonysági célt szolgált. Az est háziasszonya Székely Csilla az erdelysport.hu, a felvideksport.hu, illetve a sporthataroknelkul.hu főszerkesztője volt.

A város és a magyar közösség képviselői mellett jelen voltak Brassó díszpolgárai Kicsid Gábor világbajnok kézilabdázó és Bálint Ferenc tanár is. A Széchenyi bálon a résztvevők megcsodálhatták a Kolozsvári Állami Magyar Opera művészeinek gálaműsorát, az Áprily Lajos Főgimnázium Búzavirág Népi Együttesének előadását, valamint a Pro Dance Klub tagjai betekintést nyújtottak az angol keringő, a tangó, a bécsi keringő, a slowfox és a quickstep világába. A Széchenyi bál keretén belül tizedik alkalommal osztották ki a Brassaï-díjat, amely olyan személynek jár, aki a közösség érdekében munkálkodik. Az idei díjazottak a barcasági táncházmozgalom lelkes vezéregyéniségei Ráduly Sándor és Zsuzsanna voltak.

                                                   

A Brassai díj átadását követően a FINAL SCORE MÉDIA Kft. jóvoltából és az Erdelysport.hu és Sporthataroknelkul.hu felajánlásának köszönhetően gazdára talált egy értékes könyv: a Meggypiros mezben című, A magyar labdarúgó-válogatott játékosai 1902-2019, közötti időszakának gyűjteménye, amelynek szerencsés nyertese Magdó István volt. Egy másik szerencsés bálozó két jegyet nyert a november 28-án 18:55 órai kezdettel megszervezésre kerülő: Ferencváros – Espanyol Európa Liga mérkőzésre, a Groupama Arénába. A szerencsés nyertes Varga Nándor és felesége Varga Henrietta.

Díjaink jó helyre kerültek és ismét bebizonyosodott, hogy a kultúra és a sport a külhoni magyar közösségek legjobb identitásformáló erői.

A rovat legfrissebb hírei