Vereséggel ért véget a nagyszebeni kaland


Elveszítette utolsó mérkőzését az Európa Kupa csoportkörében a Nagyszeben.

Lejátszotta utolsó mérkőzését a Nagyszebeni BC CSU férfi kosárlabda csapata a FIBA Európa Kupa csoportkörében Isztambulban. Dan Fleseriu legénysége szoros mérkőzésen ugyan, de ezúttal is vereséget szenvedett a Bahcesehir College együttesével szemben.

Az erdélyieknél Török Roland ezúttal is a kezdőötös tagja volt és 9 pontjánál többet Isaiah Philmore (21) és Chris Willams (16) szerzett és az általa a pályán töltött 31 percnél is csak Philmore (37 perc) ás Jordan Chatman (32 perc) játszott többet a vendégeknél. Mindezen teljesítmény viszont kevés volt ahhoz, hogy a BC CSU elkerülje az újabb vereséget.

Pedig az első negyedben remekül tartották magukat Törökék a törökök ellen. A rendkívül mozgalmas és eseménydús játékrészben mindkét csapat egymásnak esett, aminek 48 pont volt az eredménye – egyenlő elosztásban. Az egyensúly igazából a második negyedben bomlott meg, amikor a nagyszebeniek előbb három és fél, majd két és fél percig képtelenek voltak pontot szerezni. Az ebben a tíz percben elszenvedett 24-15-ös „vereség” pedig döntőnek bizonyult: hiába nyerték meg a vendégek a harmadik negyedet 14-12-re, majd veszítették el az utolsót csak 20-18-ra, nem tudták elkerülni az újabb, ezúttal 80-71 arányú vereséget.

Búcsúzik tehát az Európa Kupától a Nagyszeben, amely hat mérkőzéséből ötöt elveszített, és mindössze egyetlen egyet nyert meg, a svájci Fribourg otthonában. Abban a valószínű esetben, hogy a Nagyvárad legyőzi a svájciakat, a BC CSU a harmadik helyen zárja a csoportkört – történelme első európai szezonjában.

„Szereztünk egy győzelmet, ám megszereztük a szurkolók és az ellenfelek tiszteletét is. Ma nehéz és kiélezett harcot vívtunk, amely során erős jellemet és komoly tartalékokat mutattunk fel. Visszük magunkkal a jó tapasztalatokat és folytatjuk a küzdelmet a román bajnokságban. Köszönjük a támogatást! Meggyőződésünk, hogy ez csak az európai út kezdete volt a Nagyszeben számára és jövőre vissza tudunk térni – erősebben, felkészültebben”, búcsúzik az európai porondtól a klub a hivatalos Facebook-oldalán.

fotó: fiba.basketball/europecup

 

A rovat legfrissebb hírei