Vereség – de belefért


Váratlan vereségével inkább a Nagyszebennel tolt ki jobban a Nagyvárad.

Nem várt vereséggel zárta a FIBA Európa Kupa csoportküzdelmeit a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata, miután hazai pályán nagyarányú, 87-67-es zakót szenvedett el az előzőleg esélytelennek számító svájci Fribourg ellen. Mindez persze nem befolyásolta az erdélyiek továbbjutását.

Igazság szerint egyik gárda számára sem bírt téttel a mérkőzés, mivel a Nagyvárad már továbbjutott, a svájciaknak pedig erre már nem volt esélyük. Tét nélküli meccsről beszélt Cristian Achim, a hazaiak mestere is, aki ennek megfelelően nem is nevezte a találkozóra két alapemberét, Aaron Brossard-t és Dragan Zsekovicsot.

A nagyobb gond azonban, hogy az első negyedet leszámítva – amit 28-18-ra meg is nyertek – a pályára küldött játékosok is inkább edzőjük nyilatkozatának a tétnélküliségre utaló részére emlékeztek és nem arra, mely szerint mindentől függetlenül minden egyes meccset meg akarnak nyerni.

A hazaiak ugyanis a következő két negyedben összesen kevesebb pontot szereztek (összesen 24-et), mint az elsőben, míg a vendégek 46-44-nél a harmadik játékrészben átvették a vezetést, az utolsó tíz percben bemutatott 28-15-ös fölényükkel pedig végül magabiztos, 87-67-es győzelmet arattak.

A nagyváradiak vereségének egyik oka lehet, hogy az egyaránt 16 pontos Sean Barnette-et és Nikola Markovicsot leszámítva senki sem jutott tíz pont fölé – miközben a másik oldalon a brillírozó Xavier Pollard 23-ig meg sem állt.

Vereségével végül a Nagyvárad 10 pontot szerezve a csoport második helyén végzett a 11 pontos török Bahcesehir mögött, míg győzelmével a Fribourg megelőzte a Nagyszebent, így a svájciak lettek a harmadikak 8 ponttal, míg a „szászok” 7 ponttal utolsókként zártak.

fotó: fiba.basketball

 

A rovat legfrissebb hírei