Remek mérkőzésen jubilált a Kolozsvár


„A szezon első, igazán téttel bíró meccsén” bebiztosította csoportelsőségét az U-BT.

Meglepő nyilatkozattal rukkolt elő az orosz Jeniszej Krasznojarszk elleni győzelem után Mihai Silvasan, a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda-csapatának edzője. „Megbeszéltük a fiúkkal, hogy ez lesz a szezon első, igazán téttel bíró mérkőzése”, fogalmazott. Nos tanítványai úgy is teljesítettek és végül egy remekbe szabott, eseménydús mérkőzésen végig kezükben tartották az irányítást és magabiztos, 97-83 arányú győzelmet arattak. Mindezt ráadásul a klub 100. európai kupameccsén!

Az első három negyedben a két gárda ritkán látható nyílt sisakos, közönségszórakoztató játékot produkált. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy mindkét csapat 20 pontot fölött dobott minden egyes játékrészben. A kolozsváriak azonban egy kicsivel mindig többet: az első negyedben csak egy ponttal (21-20), a másodikban néggyel (29-25), a harmadikban pedig már hattal (30-24).

Az utolsó tíz percre fordulva aztán mintha kicsit elfáradtak volna a legények, egyik együttes sem érte el a 20 pontot. Ám a kolozsváriak ezt is megnyerték 17-14-re.

A hazaiak remeklésének egyik magyarázata lehet, hogy egy kezdőcsapatnyi játékosa nyújtott kimagasló egyéni teljesítményt! Nem kevesebb, mint négy kolozsvári kosaras jutott magasan tíz pont fölé: Patrick Richard 21-et, Darko Planinics 18-at, Andrij Kalnicsenko 16-ot, Karlo Zganec pedig 15-öt hintett. Kuti Nándor 12 és fél perc játékidővel és 5 ponttal segítette csapatát, míg Vida Dávidot nem nevezték a meccsre.

Győzelmével a Kolozsvár megelőzte az oroszokat és 11 pontjával a csoport első helyén végzett. Második lett a 10 pontos Krasznojarszk, harmadik a 8 pontos bolgár Balkan Botevgrad, utolsó pedig a svéd Södertalja Kings.

fotó: fiba.basketball

 

 

A rovat legfrissebb hírei