Ők lesznek az erdélyiek ellenfelei!


Régi és nem is annyira régi ismerősök és korábbi NBA-játékos is jön szemben az Európa-kupában.

Folytatódik az erdélyi párharc a FIBA Európa Kupa középdöntőcsoportjában – a J csoportban összecsaphat egymással a Kolozsvári U-BT és a Nagyváradi VSK!

A csoportkör utolsó fordulójában a kolozsváriak hazai pályán 97-83-ra legyőzték az orosz Jeniszej Krasznojarszkot, ezzel megnyerve a G csoportot, míg a nagyváradiak meglepetésre kikaptak 87-67-re hazai pályán a svájci Fribourgtól, így lemaradtak a D csoport első helyéről.

Ennek következtében a J jelű középdöntőcsoportban a Kolozsvár és Nagyvárad egymással is összecsaphat. Mindezt azt követően, hogy a nagyváradiaknak volt már erdélyi ellenfelük a D csoportban – a Nagyszeben.

A J csoport másik két csapata a fehérorosz Tsmoki Minszk és az izraeli Ness Zioma. Utóbbi tűnik veszelyesebbnek, egyrészt, mert a tavaly már elbúcsúztatta az U-BT gárdáját az Európa Kupa selejtezőjében. Másrészt mert a soraiban tudhatja az amerikai Daequan Cookot, aki korábban 328 alkalommal lépett pályára az észak-amerikai profi ligában, az NBA-ben a Miami Heat, az Oklahoma City Thunder, a Houston Rockets és a Chicago Bulls színeiben.

Az első forduló, december 11-én rögtön az erdélyi derbivel indít Kolozsváron.

fotó: fiba.basketball

A rovat legfrissebb hírei