Hatalmas bravúr Isztambulban és továbbjutás


Meggyőző teljesítményt nyújtva otthonában verte a Galatasarayt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC az Európa-kupában.

Ki-ki meccset rendeztek az női kosárlabda Európa-kupa E csoportjának ötödik fordulójában Isztambulban, ahol a házigazda Galatasaray és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC csatája arról hivatott dönteni, hogy mely csapat juthat tovább az egyenes kiesési szakaszba. Ebből a szempontból a háromszékiek lépéselőnyben voltak.

A mérkőzés azonban nem kezdődött a legjobban számukra, hiszen a házigazdák Bria Hartley játékának köszönhetően kisebb előnyre tettek szert. Zöld-fehér mezes csapatnak rövid ideig tartott a hullámvölgy, Andra Mandache vezérletével fokozatosan átvették az irányítást, majd az első tíz perc végére hétpontos előnyt építettek ki.

A folytatásban a Galatasaray agresszívebb védekezésre váltott, sikerült felzárkózniuk 4 pontra, viszont egy időkérés után megélénkült a Sepsi-SIC játéka, a félidőben pedig 6 egységgel vezettek (43–37).

A harmadik felvonást is a török csapat kezdte jobban, felcsillant számára a remény, amikor két pontra csökkentette hátrányát, azonban a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók magasabb fokozatra kapcsoltak, ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, így rövid idő alatt 12 ponttal vezettek.

A negyedik negyedben az idő a Galatasaray ellen dolgozott, amelynek a győzelmi esélye egyre halványodni látszott, ugyanis a háromszéki gárda az utolsó percekben is észnél volt, nem engedte ki kezéből az irányítást, így az odavágón aratott 16 pontos siker után, a visszavágón is győzni tudott a az Euroliga- és kétszeres Európa Kupa-győztes Galatasaray felett, amellyel bebiztosította helyét az egyenes kiesési szakaszra.

 A Sepsi-SIC legközelebb november 30-án, szombaton 19.30-tól a Phoenix Konstanca ellen lép pályára a Szabó Kati Sportcsarnokban a Nemzeti Liga 9. fordulójában, majd december 5-én, csütörtökön 19 órától a Luleå BBK látogat a Sepsi Arénába az Európa-kupa utolsó, 6. záró körében.

Európa-kupa, E csoport, 5. forduló

Galatasaray – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 70–78 (23–30, 14–13, 15–18, 18–17)
Galatasaray:
Yildizhan 3/3, Alben 3/3, Hartley 25/12, Senyurek 2, Macaulay 19/3. Cserék: Nakkasoglu, Onar, Yilmaz 2, Atas 8/6, Stankovic 8, Albayrak, Guclu. Vezetőedző: Efe Guven.
Sepsi-SIC: Pašić 16/6, Mandache 17/9, Gödri-Părău 13/3, Givens 15, Butler 8. Cserék: Demeter, Orbán, Mîrne-Nagy, Vučetić 4, Topuzović 2, Kovács, Brewer 3. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 

A rovat legfrissebb hírei