Kitüntetésben részesül Szőcs és Klosz


A Maros megyei önkormányzat legmagasabb kitüntetését ítélték oda Szőcs Bernadettenek és Klosz Péternek.

Soros ülést tartott Maros megye önkormányzati testülete, amely tanácsülés keretében döntés született arról is – több költségvetést érintő határozat mellett –, hogy a megyei önkormányzat idén Szőcs Bernadette Cynthiának és Klosz Péternek adományoz ALAE kitüntetést, két olyan személyiségnek, akik sokat tettek a Maros megyei sportéletért.

Szőcs Bernadette Cynthia a legfiatalabb európai asztalitenisz bajnok, többszörös országos és európai bajnok több kategóriában, aki jelenleg az európai rangsorban a 2. helyen van, míg korábban 2019. augusztusáig az első helyet foglalta el.

A második kitüntetésben részesülő személy, Klosz Péter, a Román Triatlon Szövetség volt elnöke, aki novemberben tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából. Klosz Péternek köszönhetően került fel Marosvásárhely és Maros megye a nemzetközi triatlon versenyek térképére, fontos szerepet játszott abban, hogy idén nyáron Maros megyében rendezték meg az Európai Multisport Triatlon Bajnokságot.

Az ALAE kitüntetések egy ünnepség keretében lesznek átadva, amelynek pontos időpontjáról a későbbiekben fogják tájékoztatni a nagyközönséget.

A rovat legfrissebb hírei