Csalódást keltő eredmények


Két erdélyi csapat lépett jégre a jégkorong Erste Liga újabb játéknapján. A Gyergyói HK és a Brassói Corona vesztesen hagyta el a játékteret.

 Három összecsapást rendeztek a jégkorong Erste Ligában, ahol többek között Debrecenben a DEAC vendégeként lépett jégre a Brassói Corona, míg a Gyergyói HK hazai pályán fogadta azt a Fehérvári Titánokat, akiket pár nappal korábban idegenben 6–1-re vertek.

A debreceniek három nap alatt másodszor nyertek hat gólt szerezve ez közvetlen rivális ellen. A Brassó csak loholt az ellenfele után, de nem tudta utolérni. A DEAC Novotny duplájával lépett meg, ám Zsók gyorsan szépített. A második játékrész elején a hazaiak kihasználtak egy kettős fórt, Kulesov talált be, majd Berta is eredményes volt. A brassói válaszra sem kellett sokat várni, Bíró Gergő faragott a hátrányon. A harmad vége is hozott még izgalmakat: Essery meglőtte a maga gólját, majd Molnár Zsombor tartotta életben a Corona reményeit. Az utolsó harmad sok kiállítást hozott, és a vendégek voltak többször hátrányban. Ennek ellenére rengetegszer tesztelték Hetényit, aki állta a sarat. Már négy perccel a vége előtt levitték a kapust a brassóiak, ám Novoty megszerezte saját harmadik gólját, lezárva ezzel a meccset. A DEAC a sikerrel megelőzte ellenfelét, és már a második.
 
A Fehérvár alaposan visszavágott a négy nappal ezelőtti hazai vereségért a Gyergyónak. Pedig a hazaiak kétszer is vezettek, mindkét Rupert fivér betalált, de az utolsó harmadban a Titánok fordítottak. A győztes találatot Zion bő másfél perccel a vége előtt szerezte – neki ez volt a második a meccsen. A végén a Gyergyó hat a négy ellen támadhatott, de Gyenes eszén már nem tudtak túljárni – a kapus összesen 43 lövést védett.
 
Erste Liga, eredmények
 
Debreceni DEAC – Brassói Corona 6–3 (2–1, 3–2, 1–0)
Gólszerzők: Novotny (8., 12., 57.), Kulesov (22.), Berta (26.), Essery (36.), illetve Zsók (13.), Bíró G. (28.), Molnár Zs. (39.).
 
Gyergyói HK – Fehérvári Titánok 2–3 (0–0, 2–1, 0–2)
Gólszerzők: Rupert R. (24.), Rupert M. (36.), illetve Zion (29., 59.), Campbell (44.).
 
Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák 3–5 (1–2, 0–2, 2–1)

A rovat legfrissebb hírei