Döntetlennel kezdett az FK


A tavaszi fordulóból előrehozott mérkőzésen játszott újabb döntetlent az FK Csíkszereda a labdarúgó másodosztályban.

 

Elkezdődött a visszavágók sorozata a labdarúgó másodosztályban és az FK Csíkszereda a szintén újonc Gloria Buzaut fogadta, amely gárda a találkozó előtt öt ponttal előzte meg a tabellán.
 
A találkozót egyértelműen a vendégek indították jobban és Valentin Munteanu volt, aki munkát adott a hazaiak fiatal kapusának Gyengének. Első kísérletét még védeni tudta, de a 13. percben a vendégek támadója kipécézte magának a hosszú alsót. Az FK lassan-lassan kezdett megához térni, de leginkább a középpályán folyt a küzdelem, hogy a 25. percben tizenegyest reklamáljon a hazai alakulat, ám a játékvezető kifelé intett. A harcos, küzdelmes első félidőben sok említésre való nem történt. Két dolgot lehetett feljegyezni: Eder a 34. percben bokasérülést szenvedett – korházba kellett szállítani –, illetve a hajrában Erdei próbálkozását védte a vendégek kapusa.
 
A második félidőre egy határozottabb FK futott ki a pályára és mindössze 9 perc után jött az egyenlítés. Kálmán jobboldali lapos beadására remekül robban be középen Hodgyai, aki a kapus alatt elgurította a labdát kiegyenlítve az állást. Mindössze tíz percre rá mindkét kapu előtt jeleskedetek a játékosok. Előbb Gyenge hárította Chipirliu lövését, majd gólt szerzett az FK, de a találatot les miatt érvénytelenítették. A 75. percben Alexandru jó 25 méteres, jól helyezett szabadrúgását tornázta ki bravúrral Gyenge a felső sarokból, míg támadásban Csonka és Kálmán jeleskedett.
 
A hajrára ráfordulva mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de azok rendre kimaradtak és igazságosnak mondható döntetlennel zárult a találkozó. A két csapat között megmaradt az öt egységnyi különbség, míg az FK öt győzelme és hét veresége mellé elkönyvelhette újabb, hetedik, döntetlenjét.
 
Liga 2., 20. forduló
 
FK Csíkszereda – SCM Gloria Buzau 1–1 (0–1)
Gólszerzők: Hodgyai (55.) illetve Munteanu (13.).
FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csürös, Csonka, Simó, Veres, Kálmán (Bara 83.), Eder (Pintér 35.), Magyari, Hodgyai (Bajkó 85.), Erdei.

Fotó: FK Csíkszereda / Pál Zoltán
 

A rovat legfrissebb hírei