Sima csíki győzelem a Titánok ellen


Alig egy nappal korábban a Fehérvári Titánok alaposan megviccelték a Gyergyói HK-t. A Csíkszeredai Sportklubbal ez már nem működött.

 A Fehérvári Titánok hatalmas skalpot szedve, a Gyergyói HK-t legyőzve érkeztek Csíkszeredába a Sportklub vendégségébe a jégkorong Erste Liga újabb játéknapján. Ám a hazai csapat két hazai vereségen volt túl, amit a román bajnokságban szenvedett el a hét közepén.

A kérdés az volt, hogy a kék-fehérek tudnak-e tanulni a hét közepén történtekből, vagy újabb meglepetést könyvelhetünk el. Előbbi vált be.
 
A Sportklub határozottan kezdett és Rokaly Norbert, illetve Shalla góljaival hat perc után kétgólos előnyre tettek szert. Ekkor még Campbell némiképp szerencsés gólja visszahozta a fehérvári reményeket, de Kuljas közelről beemelt találata visszaállította a kétgólos különbséget.
 
A második felvonás elején a vendégek jobban kezdtek, több alkalommal is sikerült tesztelniük Szamankov figyelmét. Ezen percek egyértelműen a vendégeké voltak. Játékuk viszont saját emberelőnyük során tört meg, amikor Mangone utolsó emberként a szólóba kilépő Bíró Tamást akadályozta meg a gólszerzésben. A jogosan megítélt rávezetést a sértett pedig értékesítette. Innentől kezdve megtörtek a vendégek.
 
A különbség a záró felvonásban jött ki, köszönhetően a fehérvári játékosok fegyelmezetlensége miatt. A 47. percben előbb Rokaly Sz. büntetett emberelőnyben, majd az 52. percben a csíkszeredai születésű Császár Hunor térdelt oda Kuljasank, amiért megkapta az 5+20 perces büntetését. Az adódó fórral a kék-fehérek három alkalommal is éltek nagy csapást mérve a vendégekre.
 
A Sportklub viszont nem pihenhet, vasárnap este következik a Gyergyói HK elleni presztízs rangadó. 
 
Erste Liga, eredmény
Csíkszeredai Sportklub – Fehérvári Titánok 8–1 (3–1, 1–0, 4–0)
Gólszerzők: Rokaly N. (3., 57.), Shalla (6.), Kuljas (18.), Bíró (29.), Rokaly Sz. (47., 54.), Taratuhin (54.), illetve Campbell (11.).
 

A rovat legfrissebb hírei