Őszi bajnok a Szejke SK


Utcahosszal vezeti a férfi kézilabda-bajnokság másodosztályának C csoportját a Székelyudvarhelyi Szejke SK. Ezúttal a tavaly még első ligás Kolozsvárt fogadták.

 Az első helyen álló, 18 pontos, Székelyudvarhelyi Szejke SK a tavaly még első ligában szereplő és jelenleg 12 egységgel rendelkező Kolozsvári U-t fogadta a kézilabda másodosztály C csoportjában.

Szépen indult ez a meccse is a hazai csapatnak, a támadások jók voltak, rendre góllal fejeződtek be, de védelemben akadtak hibák, főleg a két átlövőt, Alex Comant és Fodoreant nem tudták tartani. Megtalálta aztán a réseket a hazai csapat a kolozsváriak falában, a játékrész vége nagyon összejött a Szejkének, egymás után jöttek a gólok, az U összezavarodott, hat góllal ment el a hazai csapat.
 
Fordulás után is jól tartotta magát a Sipos-csapat, az U egyszer tudta három gólra megközelíteni, de mindig tudott a hazai gárda újítani, Komporály ellenállhatatlan volt – de nemcsak őt, hanem az egész csapatot illeti a dicséret az egész őszi teljesítményért. Sajnos a második félidőben Orbán Szilárd megsérült, néhány hetes kihagyás biztosan vár rá.
 
Az őszi idényből még egy mérkőzése van hátra a Szejkének, a Tordai Potaissa II. elleni találkozó december 9-én, hétfőn 17 órától lesz a tordai Gheorghe Barițiu sportcsarnokban.
 
Másodosztály, C-csoport, 9. forduló
 
Székelyudvarhelyi Szejke SK – Kolozsvári U 34–30 (22–16)
Szejke SK: Orbán Szilárd (7 védés / 24 kapott gól) – Csibi 2, Komporály 13, Balázs 7, Mihály 2, Kónya 5, Jére 1. Csere: Jobb (2/6) – Fekete 1, Szász Előd 2, Pál Szilárd, Kopacz, Lőrinczi 1. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
 

A rovat legfrissebb hírei