Szárnyalt a Sportklub a székely rangadón


Ellentétes előjelekkel vágott neki a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK a jégkorong Erste Liga székelyföldi rangadójának. Senki nem számított ilyen eredményre.

A GYHK pénteken saját közönsége előtt szenvedett vereséget a Fehérvári Titánoktól, míg a Csíkszeredai Sportklub 8–1-es sikert könyvelhetett el ellenük. Ám egy ilyen mértékű presztízs rangadó előtt az előjelek semmit nem szoktak számítani.

Ezúttal is így volt. A GYHK erősen kezdett, kapuvasig jutottak. A Sportklub percek múlva kijött a szorításból és offenzívába lendült. Oda-vissza hoki alakult ki, helyzetekkel mindkét kapu előtt. A harmad közepén előnybe került a Sportklub és 28 másodperc alatt ki is használták. Shalla volt a befejező. Alig másfél perc múlva már kettő volt közte, miután Györfy lőtt hatalmas gólt. A GYHK egy picit megtorpant, de apránként összeszedék magukat, hogy a 17. perc elején M. Rupert hozza vissza a vendég reményeket. A 18. percben egy csíki kapu előtti kavasrodásban Valdix esett Adorjánra, akit sérülés miatt le is kellett cserélni. Helyét László Arnold vette át.

A második felvonsá első percei igencsak paprikásra sikeredtek. Ment az adok-kapok a két csapat játékosai között és közel volt ezen percekben annak lehetősége, hogy a mérkőzés kicsússzon a játékvezetők kezéből. Hogy ez nem így lett az annak köszönhető, hogy a 28. percben Láday egyéni akcióból lőtt hatalmas gólt, majd másfél percre rá Shalla közelről kotorta be a pakkot Ruczuj ketrecébe. Ekkor látszott, hogy a GYHK megtört.

A záró felvonást sem indította jól a piros-fehér mezes alakulat és Rokaly Norbert góljával már négy volt közte. A GYHK játéka hitehagyott lett és ez kiütéses vereséget eredményezett a számukra. Az 52. perchez érkezve két perc alatt három gólt szerzett a Sportklub jégbe döngölve a GYHK-t. A vendégeknek megvolt arra a lehetőségük, hogy László Arnoldnak betaláljanak, de Csergő kihagyta a rávezetést.

Eredmény
Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK 8–1 (2–1, 2–0, 4–0)
Gólszerzők:
Shalla (11., 30.), Györfy (12.), Láday (28.), Rokaly N. (43.), McLean (52.), Taratuhin (53.), Bíró T. (54.).

A rovat legfrissebb hírei