És ha Izland hadat üzen? Na meg a magyarok…


Nyonban kisorsolták az Európa-bajnoki selejtezők csoportbeosztását.

A Tom Selleck jegyezte legendás Magnum című krimisorozat egyik részében hangzott el a poén: mi lesz, ha Izland hadat üzen? (Tudni kell, hogy a szigetországnak nincs saját hadserege). Nos, ez juthatott eszében annak, aki az utóbbi egy hét labdarúgással kapcsolatos sorsolásait figyelemmel követte. Hogy miért?

Az már több mint egy hete eldőlt, hogy a férfi felnőtt válogatottak esetében Románia Izlanddal csaphat össze az Európa-bajnokság selejtezőjének vigaszágán. Aki itt továbbjut, az megmérkőzhet a Bulgária – Magyarország párosítás győztesével. Lehet tehát akár Magyarország Izland is az Eb-részvételről döntő utolsó meccsen.

Nos, ehhez képest a lányoknál az U17-es korosztály Európa-bajnoki selejtezősorozatának Elit Körében egy csoportba került Magyarország, Románia, Izland és Oroszország. Irina Giurgiu, a román válogatott szövetségi kapitánya az Észak-Macedóniában megrendezett selejtezőkörben Tóth Gyöngyire, Orbán Arankára, Mitri Ritára, Szász Bencze Brigittára (Székelyudvarhelyi Vasas Femina), Vincze Noémire (Kolozsvári U) és Székely Kincsőre (Burgóprund) is számított Szlovákia, Franciaország és a házigazdák ellen.

Az Elit Kör házigazdája Magyarország lesz, a mérkőzéseket március 20-27 között rendezik. „Magyarországot jól ismerjük! Sokszor játszottunk már egymás ellen, legutóbb két felkészülési mérkőzésen, a nyáron, amikor le is győztük őket. Úgy gondolom, képesek vagyunk pozitív eredményt elérni ellene”, jelentette ki a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) honlapján Giurgiu. Az Európa-bajnokság házigazdája Svédország lesz május 9-22. között, oda pedig a csoportelsők jutnak ki.

Szintén kisorsolták az U19-esek Elit körének csoportbeosztását, ahol Sándor Barbara, Kis Anita, Benő Krisztina, Bíró Anna, Adorján Szidónia és társaik Hollandiával, Skóciával és „természetesen” Izlanddal csaphatnak össze. A torna helyszíne Hollandia, időpontja pedig április 7-13 lesz. A július 21 - augusztus 2. közötti grúziai Eb-re ezúttal is a csoportelsők jutnak csak ki.

Románia esélyeiről sok mindent elmond, hogy mindkét korosztály csak legjobb harmadikként jutott be az Elit körbe: az U17-esek Franciaország és Szlovákia mögött, de Észak-Macedónia előtt, az U19-esek pedig Svájc és Törökország mögött, de megelőzve Moldovát.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei