Őszi első a Kolozsvári Olimpia, negyedik a Vasas


Különösebb meglepetés nélkül zajlott le a női labdarúgó első liga őszi idénye. Szokás szerint az ezüst- és a bronzéremért folyik a nagy harc.

A címvédő és évek óta egyeduralkodó Kolozsvári Olimpia érvényesíti a papírformát az idei szezonban is a női labdarúgó első ligában. Az odavágók után a „kincses város” alakulata mindössze egy meccsen botlott méghozzá a Galaci Universitatea ellen idegenben, ahol döntetlent ért el. A többi meccsét rendere behúzta és mondhatni nagyon könnyedén. Csupán a Székelyudvarhelyi Vasas Femina otthonában kellett megszenvedjen a győzelemért, ahol 3–2-re nyertek. A megszerezhető 33 pontból 31 az övék az őszi idény után.

Őt követi hatalmas harcban a dobogó többi fokáért zajló küzdelemben a Galaci Univeristatea 26 ponttal, a Kisbecskereki Fortuna 25, míg a Székelyudvarhelyi Vasas Femina 23 egységgel.

Érdekesség, hogy a Székelyudvarhelyi Vasas Femina és a Kisbecskereki Fortuna épp az őszi idény záró fordulójában csapott össze egymással, ahol a tét az ideiglenes harmadik hely volt. A Vasas hiába játszott jobban, mint ellenfele, de a tavalyi ezüstérmes Fortuna végül döntetlenre mentett és megőrizte harmadik helyét.

A Vasas egyébként a gyengébb bajnoki rajtot követően, amikor több értékes pontot hullatott el, remekül helyt állt és zsinórban nyerte a meccseit, közte rangadókat is. A hat meccse óta tartó nyertes szériájukat az előbb említett Kisbecskerek szakította meg.

Az őszi idény végeredménye
1. Kolozsvári Olimpia 31 pont
2. Galaci Universitatea 26
3. Kisbecskereki Fortuna 25
4. Székelyudvarhelyi Vasas 23
5. Aradi Piros Security 21
6. Borgóprundi Heniu 14
7. CSS Targoviste 12
8. Nagybányai Függetlenség 10
9. Universitatea Alexandria 10
10. Bukaresti Fair-Play 6
11. Konstancai Selena 5

A rovat legfrissebb hírei