Bölöni a Puskás Arénában – erre a román sajtó is felfigyelt


Mit nyilatkozott az erdélyi legenda az üggyel kapcsolatban?

A magyar nemzet nem korlátozható az anyagország aktuális határai közé – ezt üzeni az új Puskás Aréna is. Nem csak azért, mert deklaráltan csak magyar szakemberek dolgoztak az építésén – beleértve számtalan erdélyi mestert. Egyikük, az alsósófalvai Bálint Béla ráadásul a megnyitón is szerepet kapott.

Ezt üzeni az a gesztus is, hogy a magyar futball-legendákat ábrázoló fotók között ott található Bölöni László fényképe is. Azé a Bölönié, aki Marosvásárhelyen született, Dicsőszentmártonban töltötte gyerekéveit – és aki később elsőként lépte át a bűvös 100. válogatottságot a román nemzeti tizenegyben. Erre pedig a román sajtó is felfigyelt – az Adevarul pedig meg is szólaltatta az érintettet.

A rendkívül tárgyilagos, kimért, minden negatív felhangtól mentes interjúban a román lap azt érzékelteti, hogy Budapest jobban megbecsüli értékeit, mint Bukarest. Nem megy bele abba, hogy akkor most Bölöni melyik országnak a sztárja, egyszerűen csak megkérdezi a belga Royal Antwerpen edzőjét, hogy mit szól a dologhoz. Bölöni pedig nem titkolta: „megtisztelőnek” érzi, hogy fotója ott van a Puskás Arénában.

fotó: foter.ro

A rovat legfrissebb hírei