Megvan az első szatmári siker


Két „elsőséget” is összehoztak a szatmári lányok három nap alatt.

Mozgalmas napokon van túl a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata, amely alig néhány nap leforgása alatt két olyan tettet vitt végbe, amilyet korábban nem sikerült a szezonban. Más kérdés, hogy nem mindkettőnek örült.

Mauro Procaccini vezetésével ugyanis a VSK a hétvégén Aradon 59-57 arányban elszenvedte első szezonbeli vereségét a román bajnokságban, szerda este pedig Charleroi-ban 68-45-re megnyerte első találkozóját a Közép-Európai Kupában!

A magabiztos győzelemnek taktikailag és statisztikailag három jelentős összetevője volt. Egyrészt, hogy a szatmáriak 30 pontot szereztek közvetlenül az ellenfél hibáiból, míg a belgák ily módon csak 10 egységig jutottak. Másrészt a vendégek végig uralták a mérkőzést, mi több, folyamatosan javuló teljesítményt tudtak felmutatni úgy támadásban, mint védekezésben. Ez alól csak a második negyed jelentett kivételt, amelyet 12-9-re elveszítettek. Ezt leszámítva azonban az első negyedet 16-12-re, a másodikat 24-13-ra, a harmadikat pedig 19-8-ra tudták megnyerni.

A siker harmadik pillére pedig az volt, hogy többen is képesek voltak kiemelkedő egyéni teljesítménnyel előrukkolni: Bernice Mosby 18, Oláh Andrea 17, Julia Gladkova pedig 13 pontig jutott.

A Brnóban és az Ostravában elszenvedett vereség után megvan tehát a VSK első győzelme az európai porondon. Procaccini tanítványai a hétvégén Nagyváradot fogadják a bajnokságban, szerdán pedig a Brno csapatát a Közép-Európai Kupában.

fotó: facebook.com/CSM-Satu-Mare

A rovat legfrissebb hírei