Visszavágni az Artegónak


Győzelemmel zárta az Európa-kupa csoportkörét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata és máris megkapta ellenfelét az egyenes kiesési szakaszára.

 Biztos továbbjutóként lépett pályára a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata a svéd Lulea ellen az Európa-kupa E csoportjának záró fordulójában. Köszönhetően a fényes isztambuli győzelemnek Zoran Mikes tanítványai teher nélkül játszhattak és egy újabb sikerrel szerették volna megörvendeztetni hűséges szurkolóikat.

Ez pedig sikerült is a lányoknak, akik hatalmas tempóban kezdték az összecsapást és már az első negyedben 15 pontos előnyre tettek szert a svédek ellen. A folytatásban sem hagyott alább a lendület és negyedről negyedre fokozatosan nőtt a különbség a két csapat között, hogy az utolsó negyed előtt már 22 pont legyen a felek között a különbség. A záró felvonásban ugyan a Lulea feljebb zárkózott, de nem volt veszélyben a győzelem.
 
Jöhet az Artego
Az egyenes kiesési szakasz első körében ismét az Artego Bydgoszcz csapatával játszik a Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa-kupában. A lengyel gárda csoportelsőként végzett az E jelű négyesben, ahol a háromszékieket előbb 72–67, majd 76–50 arányban győzte le. Az odavágót várhatóan december 19-én Sepsiszentgyörgyön rendezik, míg a visszavágóra 2020. január 9-én Lengyelországban kerül sor.
 
Az erősorrend döntött
Az alapszakaszban tíz négyes csoport van, mindegyikből a csoportelső és a csoportmásodik jut tovább, valamint a Keleti és a Nyugati Konferenciából a két-két legjobb harmadik. A továbbjutókat az elért eredmények (győzelem/vereség), illetve a kosárkülönbség alapján 1-től 24-ig rangsorolják. A legjobb 8 a playoff első körében nem játszik, míg a többieket a rangsorban elfoglalt helyük alapján párosítják (9. vs. 24., 10. vs. 23., 11. vs. 22. stb). Mivel a rangsorolásnál az Artego a 16., a Sepsi-SIC pedig a 17. lett, így történhetett meg, hogy ismét egymás ellen játszanak a felek.
 
Európa-kupa E csoport, 6. forduló
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Lulea 64–48 (26–11, 13–12, 15–9, 10–16)
Sepsi-SIC: Pašić 2, Mandache 11/3, Gödri-Părău 7/3, Givens 16/3, Butler 8. Cserék: Demeter, Orbán 4, Mîrne-Nagy, Vučetić 8, Topuzović, Kovács, Brewer 8. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A csoport végeredménye
1. Artego Bydgoszcz 10 pont
2. Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 10
3. Galatasaray 9
4. Lulea 7

 

A rovat legfrissebb hírei