Székely érmek Magyarországnak Las Palmason


A Kanári-szigeteken rendezték meg a veterán cselgáncsozók Európa-bajnokságát, amelyen ezúttal is tatamira lépett Sinka Szabolcs, illetve Szőcs László. Esélyesként indultak, érmekkel térnek haza.

Csütörtökön kezdődtek a küzdelmek a veterán cselgáncsozók számára a Kanári-szigeteken Las Palmasban ahol 17 ország közel 300 sportolója harcolt az európa-bajnoki érmekért.

 
Két csíkszeredai veterán is jelen volt a tornán, Magyarország színeiben, akik alaposan meghálálják a magyar szövetség befogadását. Világbajnokságokról és kontinentális bajnokságokról is rendre éremmel térnek haza. Ezúttal is ez volt a cél, és a csalódás ezúttal sem maradt el.
 
Rajtként az M5-ös kategóriában a +100 kilósok között Szőcs László lépett tatamira. Elsőként a francia Miled Trabelsit iponnal, majd a spanyol Rey Cortes Jorge Manulet két waza-arival (ippon) gyűrte le. A fináléban viszont az óriás moldáv Viorel Marinescu volt az ellenfél, akivel nem bírt Szőcs és vereséget szenvedett.
 
Szombaton Sinka Szabolcson volt a sor, hogy érmet szerezzen és ebből is a legfényesebbet sikerült elérni az M2-es kategória 66 kilogrammosok súlycsoportjában. Sinka a selejtezőkör két meccsét két iponnal asszisztálta egy azeri és egy francia ellenféllel szemben. A Poupard Julien elleni elődöntő jó hangolódás volt, akit waza-arival győzött le, a szintén francia Pasquier Alexandre elleni döntőre.
 
A francia Pasquier elleni fináléban vazaris előnyt szerzett, s ezt próbálta megőrizni a küzdelmi idő végéig. Csakhogy Pasquier az utolsó pillanatokban le tudta borítani a magyart, a bíró karja a magasba lendült, így úszott el egy pillanat alatt a diadal. Csakhogy a zsűri időközben vissza-visszajátszotta az esetet, s végül vazarira módosította a francia pontját, így hosszabbítás következett. Ezt Sinka Szabolcs bírta jobban idegekkel, s végül megnyerte az egyszer már megnyert, majd elveszni látszó csatát…

A rovat legfrissebb hírei