Parádés gyergyói győzelem


Nagyon szép sikert könyvelhetett el a Gyergyói HK a jégkorong Erste Ligában és sikerült közelebb zárkóznia a felsőházhoz.

 Két erdélyi csapat lépett pályára a jégkorong Erste Ligában, ahol a Gyergyói HK a Dunaújvárosi Acélbikákat, míg a doppinggyanúba keveredett Brassói Corona a Hokiklub Budapestet fogadta.

Gyergyószentmiklóson a hazaiak az első emberelőnnyel nem tudtak élni, de nem sokkal a lejárta után megszerezte a vezetést a Gyergyó: Valdix talált be a 16. percben. A második harmad elején megduplázta előnyét a GYHK, ugyanis Vorobjov is eredményes volt. A folytatásban mindkét csapat próbálkozhatott fórban, de ez a harmad nem hozott több gólt. Az utolsó harmadból szűk négy perc telt el, amikor a Dunaújváros szépíteni tudott Pinczés révén. A következő tíz perc két páros kiállítást hozott, de a négy a négy elleni játékban egyik csapat volt eredményes. Aztán az újvárosiak kaptak csapatbüntetést, amit a Gyergyó kihasznált Ryan Rupert találatával. Sőt a csatár másfél percen belül megint eredményes volt, ismét csak fórból. Fél perc múlva Elekes Darabont lőtte be az ötödik gyergyói találatot, eldöntve a meccset. Az utolsó két perc sem volt eseménytelen, három vendég játékos is fegyelmit kapott, majd hét másodperccel a vége előtt Turcotte kozmetikázott az eredményen. A DAB ismét nem szerzett pontot erdélyi túráján.
 
A Hokiklub kétszer is vezetett két góllal Brassóban, mégsem tudott győzni. A Corona már Rabbit nélkül kezdett, aki közös megegyezéssel távozott. Satek, majd Szűcs góljával a 12. percben kettővel mentek a vendégek, ám aztán Fowlie szépített. A második harmadban második fórjukat gólra váltották a hazaiak, Gliga talált be. Hét perccel később újra Szűcs szerzett gólt, ezzel ismét a Hokiklubnál állt jobban, annak ellenére, hogy a Corona kétszer többet próbálkozott. Az 50. percben a Hokiklub négy a négy elleni játékban volt eredményes, Manninen is gólt szerzett. A Brassó azonban egyenlített Tranca és Constantin révén az 55. percre. A hajrában mindkét csapat próbálkozhatott egyszer fórban, de gól nem született. A ráadásban többet kísérleteztek a hazaiak, de Brown kiállítása miatt a végén a Hokiklub volt emberfórban, de nem dőlt el a meccs. A szétlövésben a Brassó volt pontosabb, a győztes találat Gliga nevéhez fűződik. A Brassó újra második, a HKB pedig két ponttal térhet haza Erdélyből.
 
Erste Liga, eredmények

Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák 5–2 (1–0, 1–0, 3–1)
Gólszerzők: Valdix (16.), Vorobjov (22.), R. Rupert (56., 57.), Elekes (57.), illetve Pinczés (44.), Turcotte (60.)

Brassói Corona – Hokiklub Budapest 5–4 (1–2, 1–1, 2–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Gólszerzők: Fowlie (16.), Gliga (29., 65. - GWG), Tranca (52.), Constantin (55.), illetve Satek (6.), Szűcs (12., 36.), Manninen (50.).

A rovat legfrissebb hírei