Az erdélyi klasszissal is reklámozzák az egyik legnagyobb tornát


Európa tizenöt legjobbja méri össze tudását – a marosvásárhelyi kiválóság sem hiányozhat.

Szőcs Bernadette nem csak a román, hanem az egyetemes asztalitenisz-sport egyik álló csillaga. Mint ilyen, természetesen nem hiányozhat a földkerekség egyik legfontosabb, legrangosabb tornájáról, az Európai Top 16 tornáról. Mi több, a verseny egyik reklámarcaként vele is népszerűsítik az eseményt, hirdetik a belépőket.

A Top 16 torna otthona hagyományosan a svájci Montreux városa, a következő verseny időpontja pedig 2020. február 8-9. A viadalon az aktuális egyéni férfi és női Európa-bajnok, a decemberi világranglista legjobb 15 európai helyezettje, valamint a házigazda egy-egy képviselője vehet részt. Amennyiben nincs svájci az első 15-ben. Márpedig nincs.

Szőcs Bernadette viszont nem csak ott van a legjobb 15 között, hanem az osztrák Sofia Polcanova mögött a második legjobb európai asztaliteniszezőnek számít. Ezt bizonyítja az is, hogy 2018-ban megnyerte a tornát, tavaly pedig a második helyen végzett. Ő amúgy jelenleg a 20. helyen áll a világranglistán. Rajta kívül a 30. Elizabeta Samara képviseli még Romániát, Magyarországot pedig a 38. helyezett Póta Georgina.

Érdekességképpen a férfiaknál a világranglista 43., a nőknél pedig az 55. helyezés is elég ahhoz, hogy az öreg kontinens legjobb 15 játékosa közé tartozzon.

A rovat legfrissebb hírei