Tízből tíz


Kiváló teljesítménnyel abszolválta az őszi idényt a Székelyudvarhelyi Szejke SK.

Az már korábban eldőlt a férfi kézilabda másodosztály C csoportjában, hogy a Székelyudvarhelyi Szejke SK nyeri az őszi idényt, ám a Sipos Lóránt vezényelte udvarhelyiek úgy utaztak Tordára az esztendő utolsó meccsére, hogy tökéletes teljesítménnyel akartak zárni.

A Tordai Potaissa II. elleni meccset végül a hiányzók ellenére (a sérült Palatka, Tăuțean és Orbán Szilárd sem utazott el a csapattal) sikerült könnyedén megnyernie Sipos Lóránt együttesének. Magabiztos, jó játékot mutatott a Szejke, mind védekezésben, mind pedig támadásban jó volt. Az első félidőben jelentős előnyt kovácsolt a gárda, a második félidőben még jobban elhúzott, tíz fölé ment, végül tizenegy gólos előnnyel nyerte meg a fiatal tordai csapat elleni találkozót.

Sipos Lóránt a fiatalabb játékosoknak is lehetőséget adott, a Szejke egy újoncot is avatott: az utolsó nyolc percben a kapuban pályára lépett Kovács Norbert, a nagyifjúsági együttes kapusa is. Érdekesség, hogy az összes pályára lépő mezőnyjátékos legalább egy gólt szerzett a mérkőzésen, amelyen majdnem hetven találat esett.

A Szejke SK néhány nap múlva a jól megérdemelt pihenőre vonul, majd január elején kezdődik a felkészülés az alapszakasz tavaszi idényére, a hónap közepén pedig hazai pályán felkészülési tornát is rendeznek.

Férfi A-osztályos bajnokság, C-csoport, 10. forduló
Tordai Potaissa II. – Székelyudvarhelyi Szejke SK 29–40 (11–17)
Szejke SK:
Jobb Lőrinc – Csibi 2, Komporály 5, Balázs 7, Mihály 4, Kónya 2, Jére 3. Csere: Kovács Norbert (kapus), Szász Előd 3, Fekete 5, Pál Szilárd 3, Kopacz 1, Katona 3, Lőrinczi 1. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Fotó: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei