Továbbjutott a CFR, kiesett a Fradi


Zárult a labdarúgó Európa Liga csoportköre, amely utolsó fordulójában a Kolozsvári CFR hazai pályán vívta ki a továbbjutást, míg a Ferencváros győzelmi kényszerben csak egy pontot hozott Razgaradban.

Úgy a Kolozsvári CFR, mint a Ferencváros úgy lépett pályára a labdarúgó Európa Ligában, hogy még volt esélye a csoportból való kijutásra. A kolozsváriaknak egy pont is elég volt ehhez, míg a Fradinak nyernie kellett Razgaradban a Ludogorec ellen.

A Kolozsváron rendezett találkozón a már biztos továbbjutó skót rekordbajnok Celtic tartalékosan állt fel a pályára ezzel is „segítve” a hazaiakat. A CFR már az első félidőben sokkal aktívabb volt, de a skótok középpályája remekül szűrt, amikor pedig a hazaiak eljutottak a kapuig, akkor Gordon hatástalanított minden lehetőséget. A fordulást követően nagyon gyorsan megszerezte a vezetést a román bajnok Burca révén. Innentől kezdve a CFR a stabil védekezést választott és az ellentámadások lehetőségét. A Celtic pedig láthatóan kezdte feladni a harcot. Ennek újabb kolozsvári gól lett a vége és továbbjutás.

E csoport, 6. forduló
Kolozsvári CFR – Celtic Glasgow 2–0 (0–0)
Gólszerzők:
Burcă 49., Djokovic 70.

Rennes – Lazio 2–0 (1–0)

A csoport végeredménye: 1. Celtic 13 pont, 2. Kolozsvári CFR 12, 3. Lazio 6, 4. Rennes 4.

A H jelű kvartettben a Ferencváros győzelmi kényszerben lépett pályára a bolgár bajnok Ludogorec Razgarad otthonában. A Fradinak kötelező lett volna a győzelem a továbbjutás érdekében. Minden más eredmény a bolgárokat hozta kedvező helyzetbe.

Ferencváros az első perctől támadólag lépett fel, letámadása gyakran hatékonynak bizonyult, de a Ludogorec is vezetett néhány ígéretes támadást. Ennek ellenére komoly helyzet egyik oldalon se alakult ki, a pontatlan lövéseket a kapusok könnyedén hárították. A 20. percben a magyar bajnok nem kapott meg egy 11-est, pedig Isael lövése jól láthatóan Cicinho kezén akadt el, néhány perccel később viszont Botka nagy hibáját kihasználva előnybe került a hazai csapat. A gól nem változtatta meg a játék képét, inkább az FTC irányított, igazán nagy helyzetig viszont továbbra sem jutott, míg a bolgárok csak szórványosan vezettek akciókat, de akkor is a biztonságot szem előtt tartva. A gólhoz egyértelműen a Ferencváros járt közelebb, egy szögletet követően Frimpong a kapufát találta telibe, majd egy másik sarokrúgás után Boli ollózását védte Ilijev, míg Isael ígéretes helyről elvégzett 18 méteres szabadrúgása elkerülte a bolgár kaput.
A folytatás első perceiben a Ludogorec akarata érvényesült, de nem sikerült újabb góllal eldöntenie a továbbjutás kérdését. Tíz perc elteltével kiegyenlítetté vált a küzdelem. A Ferencváros azonban pontatlanabbul futballozott, mint az első félidőben, így ritkábban jutott el a hazaiak kapujáig, ráadásul a töredezettebbé váló játék is a hazaiakat segítette. Amikor mégis sikerült komoly lehetőséget kialakítani, akkor Isael rontott ziccerben. A Ludogorec egyre kevésbé törekedett támadásokra, inkább a biztos labdatartást helyezte előtérbe a számára kedvező eredmény birtokában. A bolgárok terve tökéletesen működött, biztosan őrizték minimális előnyüket, a magyar csapat csak a hosszabbításban tudott nyomást gyakorolni, akkor viszont az utolsó pillanatban legalább az egyenlítés összejött.

H csoport, 6. forduló
Ludogorec – Ferencváros 1–1 (1–0)
Gólszerzők:
Lukoki (24.), illetve Szignyevics (95.)

Espanyol – CSZKA Moszkva 0–1 (0–0)

A csoport végeredménye: 1. Espanyol 11 pont, 2. Ludogorec 8, 3. Ferencváros 7, 4. CSZKA Moszkva 5.

A rovat legfrissebb hírei