Visszaszerzett első hely


A Kolozsvári CFR győzelmével ért véget a labdarúgó I. Liga 21. játéknapja. Az listavezetőt verték.

Az Európa Liga csoportkörében továbbjutást ünneplő Kolozsvári CFR ezúttal a román bajnokságban kellett helyt álljon méghozzá a 21. játéknap rangadóján ahol a listavezető Astra Giurgiut fogadták a Fellegváron.

Az EL-ben elkönyvelt siker eufóriája mellett a kolozsváriaknak volt amiért küzdjenek, hiszen a csapat meghatározó játékosának számító Emmanuel Culio búcsúmeccse is volt egyben, aki családi okokra hivatkozva úgy döntött, hogy visszavonul.

A túloldalon is egy remeklő gárda lépett pályára, hiszen az elmúlt nyolca bajnoki meccséből nyolcat nyertek meg a gyurgyevóiak. A mérkőzés első percétől viszont a CFR volt aktívabb, ám Paun, illetve Camora lövései még nem értek célt. A hazaiak viszont nagy nyomást gyakoroltak a vendégekre, akik a félidő közepéig bírták. Costache szabadrúgása gyengére sikeredett, de így lett jó Burcanek, aki megszerezte a vezetést. A folytatásban is hiába játszott fölényben a CFR, nem sikerült újabb gólokat szerezni.

A fordulást követően az Astra igyekezett tempót váltani, de ez nem igazán jött össze. A CFR több alkalommal is elment előnyének növelése mellett, amihez Costache járt a legközelebb, de 2 méterről (!!!) hihetetlen módon nem tudott betalálni.

A 83. percben megpecsételődött az Astra sorsa miután Budescu megkapta második sárga lapját is. Egy percre rá lezárta a meccset a CFR: Culio beadására rosszul jött ki Kitanov és a labda átjutott a gólvonalon.

A CFR győzelmével visszavette az első helyét a táblázaton és amennyiben szombaton az őszi idény utolsó meccsén nyerni tudnak az utolsó helyen álló Voluntari ellen, akkor az első helyről mehetnek pihenni.

1. Liga, 21. forduló
Kolozsvári CFR – Astra Giurgiu 2–0 (1–0)
Gólszerzők:
Burcă (23.), Culio (84.).
 

A rovat legfrissebb hírei