A második legjobb kapus a kolozsváriaké!


Jól szerepelnek a vasutasok az UEFA ranglistája szerint.

Nem akármilyen elismerésben részesült a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapata, pontosabban annak kapusa, Giedrius Arlauskis az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) részéről: ő lett az Európa Liga csoportkörének második legjobb kapusa!

A litván hálóőrt egyedül a német Borussia Mönchengladbach svájci válogatott portása, Yan Sommer előzi meg az UEFA Fedex Permormance Zone elnevezésű saját ranglistáján. Ahol a harmadik helyen az Espanyol spanyol kapusa, Diego Lopez áll, míg a szintén előkelő, 9. pozícióban Dibusz Dénest, a Ferencváros magyar válogatottját találjuk. Olyan nagyságok előtt, mint az olasz Roma spanyol utánpótlás-válogatott kapusa, Pau Lopez, vagy éppen az angol Arsenal német válogatott portása, Bernd Leno.

Nem állnak rosszul a kincses város vasutasai az egyéb posztokon sem: Ciprian Deac a 10. legjobb középpályás, míg Andrei Burca a 17. a védők között. Egyedül a csatárok rangsorában kell sokat keresgélni az első kolozsvári játékos után, Billel Omrani pontosan a 100. a listán.

A bajnokságban nyújtott teljesítmény alapján – mert az UEFA ezt is rangsorolja – Deac volt a CFR legjobbja az ősszel, megelőzve Arlauskist, Burcát, a csapatkapitány Camorát és a decemberben elbúcsúzó argentin legendát, Emmanuiel Culiót.

A rovat legfrissebb hírei