Székelyföldiekre épülő romániai válogatott


Ahogyan azt megszokhattuk a romániai jégkorong válogatottak gerincét a székelyföldi játékosok adják. Ez így van az U20-as válogatottal is.

 Litvánia fővárosa Vilnius ad otthont az U20-as Divízió II/A csoportos jégkorong világbajnokságnak, amelyen a romániai válogatott is érdekelt. A csapat gerincét, ahogyan azt megszokhattuk székelyföldi játékosok adják. Ugyanakkor ezúttal is akad furcsaság a keretben, hiszen a vezetőedzői, illetve másodedzői feladatokat olyan edzőpárosra bízták, akik nem dolgoznak együtt folyamatosan a székelyföldi sportolókkal…

A romániai csapat sorrendben Szerbiával, Japánnal, Nagy-Britanniával, Litvániával és Spanyolországgal küzd meg a feljutást jelentő első helyért, amelyre viszont a realitást figyelembe véve nem igazán van esélyük. Ugyanakkor a felnőtt válogatott is tavaly végrehajtott már egy csodát a Divízió I/A csoportba való kerüléssel.
 
A romániai keret
Kapusok: Ambrus Levente (Debreceni HC) és Demeter Arnold (Sapientia U23).
Hátvédek: Szabó Zsolt Ákos, Boldizsár Cristian Alexandru, Nagy-Galaczi Géza és Karda Előd Márton (mind Sapientia U23), Eduard Raul Caramfil, Vlad Ștefan Crețu (mindketten Bukaresti Steaua), Gajdó Tamás (Brassói Corona), Galusnyák Botond (Székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia).
Csatárok: Ilyés Tamás, Gecse Olivér, Silló Huba (mindhárman Sapientia U23), Karda Norbert, Sándor-Székely Ottó (mindketten Győri ETO HC), Eduard Cășăneanu (Csíkszeredai Sportklub), Antal László (Csíkszeredai ISK), Remus Gheorghe (Galaci CSM), Nicolae Rareș Vasile (Brassói Corona), Andrei Filip (Bukaresti Steaua), Dragoș Alexandru Petrică (Real Stars Bergisch Gladbach, németországi) és Részegh Zsolt András (Vita Hasten J20, svédországi).
Vezetőedző: George Justinian.
Másodedző: Nelu Alexe.
 
A válogatott mérkőzései
Hétfő: Románia – Szerbia (15.30).
Kedd: Románia – Japán (12).
Csütörtök: Románia – Nagy-Britannia (15.30).
Péntek: Románia – Litvánia (19).
Szombat: Románia – Spanyolország (15.30).
 

A rovat legfrissebb hírei