Tíz meccs az elődöntőért


Megvan a program a női kosárlabda-bajnokság középszakaszára. Jöhet az újabb oda-visszavágó kör, talán szorosabb meccsekkel.

A címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK kiemelkedik a női kosárlabda-bajnokság mezőnyéből, ám míg előbbi veretlenül hozta – hatalmas fölénnyel –, az alapszakasz Keleti csoportját, addig utóbbi egy botlást volt kénytelen elkönyvelnie a Nyugati csoportban az Aradi FCC Baschet otthonában. A szatmáriak középszakaszbeli helyüket viszont ez nem befolyásolta.

A Román Kosárlabda Szövetség ugyanakkor elkészítette a középszakasz beosztását. A felsőházban a két csoport első három helyezettje szerepel, továbbhozva a csoportban elért egymás elleni eredményeket. Amint a felvezetőből kiderül a Sepsi-SIC hozott csak maximális pontszámot. Az oda-visszavágó kört követően az első két helyezett egyenes ágon jut az elődöntőbe, míg a 3-6. és a 4-5. helyezettek egymás ellen küzdenek a negyeddöntőben.

A Sepsi-SIC-Szatmárnémeti-Arad hármas versengésébe jelen állás szerint a felsőház további három csapata a Brassói CSU, a Kolozsvári U, illetve a CSM Targoviste nem igazán tud majd „labdába rúgni”.

A középszakasz legizgalmasabb meccseit ekkor tudják le az érdekelt felek
Január 18.: Szatmárnémeti VSK – Aradi FCC Baschet
Február 1.: Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Aradi FCC Baschet
Február 8.: Szatmárnémeti VSK – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC
Február 22.: Aradi FCC Baschet – Szatmárnémeti VSK
Március 4.: Aradi FCC Baschet – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC
Március 8.: Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Szatmárnémeti VSK

Az 1. forduló műsora, január 11.
Brassói CSU – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC
Kolozsvári U – Szatmárnémeti VSK
Aradi FCC Baschet – CSM Targoviste

Az alsóházban hét csapat érdekelt három erdélyi csapattal: Kézdivásárhelyi KSE, Marosvásárhelyi Sirius és Nagyváradi Rookies. A hármasból a KSE az erősebb csapat, papíron és a mutatott játék alapján, ám ezt újfent bizonyítaniuk kell a középszakasz során.

Fotó: Sepsi-SIC / facebook
 

A rovat legfrissebb hírei