Nagy küzdelem a pontokért


A jégkorong Erste Liga alapszakaszának végelszámolását illetően fontos meccseket tudtak le az erdélyi csapatok.

 A péntek esti balszerencsés nap után a Csíkszeredai Sportklub a Fehérvári Titánok otthonában igyekezett javítani, a Gyergyói HK az Újpestet, míg a Brassói Corona a Ferencváros-Telekomot fogadta.

Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub
A csíki csapat nagyon rosszul állt bele a Titánok elleni meccsbe is gyorsan kettős emberhátrányba kerültek. A dupla és a sima fórt is kihasználták a hazaiak. A harmad derekán ugyan összejött a szépítés, de újabb kettős előnnyel a hazaiak megint megléptek kettővel. A második felvonástól a Sportklub rálépett a gázpedálra és Bíró Tamás visszahozta a reményeket, csakhogy erre is volt még válasz a Titánoknak a 36. percben. Innentől kezdve viszont egyoldalú lett a játék. A csíkiak felborították a pályát és még a második harmad végén megfordították az állást, hogy a harmadikba minden kérdést lezárjanak.
 
Brassói Corona – Ferencváros-Telekom
A második hely szempontjából fontos meccset rendeztek a Cenk alatt. A címvédő vendégek pedig már a 2. percben betaláltak, majd brusztolós meccs alakult ki, hogy a harmad végén Boriszneko előbb egyenlítsen, majd Carlson és Tóth Gergő kapjon össze és kapják meg véglegesüket. A második felvonás elején nagyon gyorsan meglépett kettővel a Fradi, de a mérkőzést nem tudta lezárni, hiszen a Corona Fowlie révén szépített. A harmadik felvonást egy újabb bunyóval indították a felek, amely végén Armstrong és Juusela mehetett zuhanyozni. A közjáték a Fradinak kedvezett, akik az 50.. percen egy nagy Hajós bombával megint elhúztak kettővel. A Brassó igyekezett, ment előre, hogy a hajrában 6 a 4 ellen betaláljon, de az egyenlítés már nem jött össze.
Vereségével a Coronának még a harmadik helye is veszélybe került, hiszen a DEAC hátránya három pontra csökkent.
 
Gyergyói HK – Újpest
A találkozó tétje a középszakasz alsóházának első helye volt, vagyis ki lép ide több bónuszponttal. A GYHK remekül állt bele a meccsbe, diktálta a tempót, több helyzetet dolgozott ki, mint az Újpest, de mégis a vendégek szereztek gólt. A második felvonásban még nagyobb lett a gyergyói csapat fölénye, de sehogy sem jött ki a lépés a piros-fehéreknek. Nem úgy a vendégeknek, akik ezúttal is büntettek. A záró felvonásra jobban jött ki az Újpest, gólt-gólokat mégis a hazaiak szereztek és öt perc alatt egyenlítettek. Mielőtt viszont sikerült volna beleélniük magukat a gyergyóiak abba a hitbe, hogy akár meg is fordíthatják a meccset Benk újból büntetett és innen már nem volt visszaút.
Ezzel pedig eldőlt, hogy a középszakasz alsóházába a z Újpest 6, míg a GYHK 4 ponttal érkezik.
 
Erste Liga, eredmények
Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub 4–8 (3–1, 1–4, 0–3)
Gólszerzők: Campbell (5., 6.), Madácsi (14.), Vincze (36.), illetve Farkas (12.), Bíró T. (29.), Győrfy (37.), Kuljas (38.), Gecse (40.), Pyett (41.), Shalla (52.), Becze (58.).
 
Brassói Corona – Ferencváros-Telekom 3–4 (1–1, 1–2, 1–1)
Gólszerzők: Boriszenko (20.), Fowlie (28.), Franko (59.), illetve Tóth Richárd (2.), Switzer (22.), Nagy G. (25.), Hajós (50.).
 
Gyergyói HK – Újpest 2–3 (0–1, 0–1, 2–1)
Gólszerzők: Benedek (42.), Pesztunov (46.), illetve Benk (12., 48.), Pance (34.).
 

A rovat legfrissebb hírei