Győzelemmel jubilált a Sepsi OSK


100. élvonalbeli mérkőzését tudta le a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK.

 A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. játéknapját rendezik, amely egy kerek évfordulós meccset hozott el a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK számára.

A hazai pályán a Jászvásári Polit fogadó háromszékiek ugyanis 100. élvonalbeli meccsükre készültek és erre közel teltháznyi néző volt kíváncsi. A kezdőben pedig ott volt a Csiszer Balázs is, aki végül újfent megkapta a bizalmat a szakmai stábtól.
 
A közönség viszont egy kissé ideges kezdést láthatott a csapatoktól, akik rendre szabálytalankodta, míg Andrei Cristea hamar kivívta a hazai publikum ellenszenvét a fokozatos reklamálásaiért. Amint a játékosok megnyugodtak az OSK egyre aktívabb lett és kezdték sorban kidolgozni a helyzeteket. Stefanescu közeli lövése a kapufáról kifelé pattant, Safranko helyzetei elhaltak a vendégek kapusában, míg Andrezly fejesei, ha centikkel is, de mellé mentek.
 
A fordulást követően sem változott a játék képe: az OSK sokkal kezdeményezőbb volt ellenfelénél, de a tizenhatos környékén elfogyott a tudás. Az áttörést végül a 85. perc hozta meg, amikor gyorsan végigvitt támadást Fülöp Lóránd fejezett be egy lövéssel, amely kipattant Tarnoveanuról, de a második vonalban jól érkezett Safranko és a hálóba pöckölte a játékszert.
 
A hajrában egy kis izgulni való maradt, de egy elvégzett vendégszabadrúgás kevéssel ugyan, de elkerülte Niczuj kapuját.
 
1. Liga, 24. forduló
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Jászvásári Poli 1–0 (0–0)
Gólszerző: Safranko (85.).
A Sepsi OSK felállítása: Niczuly – Csiszér, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Fülöp I. (Deaconu, 46.), Vașvari, Achahbar (Fülöp L., 70.), Andrezly (Carnat, 80.), Ștefănescu – Safranko. Edző: Leo Grozavu.
 
Fotó: Sepsi OSK / facebook

A rovat legfrissebb hírei