Már kettővel megy a Fradi


Két győztes meccsre van a Ferencváros a döntőtől és magyar bajnoki címtől.

Másodjára is parázs meccset tudott le a Ferencváros-Telekom és az Újpest a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, ahol újfent a hajrá döntött.

A derbi második felvonásán is Nagy Kristóf kezdett a hazai kapuban. Az UTE keretébe Csamangó került be Henderson helyett.

Az újpestiek jobban kezdték a meccset, mint vasárnap, és az 5. percben előnybe is kerültek. Egy vonalbírón pattant meg a korong, erre Odnoga csapott le, és nem rontotta el a ziccert. Az FTC magához ragadta a kezdeményezést, de Duschek valamennyi lövést hárította. A hazaiak fórban sem tudtak egyenlíteni, pedig háromszor is próbálkozhattak.

A második húsz percet nagy lendülettel kezdte a Fradi, ám továbbra is jól védekeztek a vendégek. Az UTE is kapott két fórt, de ebből sem lett gól. Noha a szünetet jelző dudaszónál Sikorcin betalált, hosszas videózás után úgy ítéltek a játékvezetők, hogy az Újpest találata röviddel bár, de játékidőn kívül esett.

Az utolsó harmadban még nagyobb fölényben volt az FTC, az Újpest azonban sokáig állta a rohamokat. A 48. percben azonban Duschek is tehetetlen volt: Switzer ért bele a kapu előtt Kulmala lövésébe. Az egyenlítés után az UTE is többet próbálkozott, de a Fradi szerezte meg a vezetés. Nagy Gergő lövése még kijött a kapusról, összeszedte a kipattanót és remekül tálalt Tóth Adrián elé, aki nem hibázott. Az UTE a hajrában két kiállítást is kapott, ezzel megnehezítve saját dolgát. Így is megpróbálkoztak a kapuslehozatallal, de a Fradi használta ezt ki, a csapatkapitány Nagy Gergő állította be a végeredményt üres kapus góllal.

A Fradi 2–0-ra vezet, a párharc csütörtökön Újpesten folytatódik. A sorozat másik ágán a Csíkszeredai Sportklub is hozta a két hazai meccsét és ezen párharc csütörtökön és pénteken Gyergyószentmiklóson folytatódik.

Amennyiben érvényesül a papírforma, akkor megismétlődik a tavalyi Ferencváros – Csíkszereda finálé.

Erste Liga, elődöntő, 2. mérkőzés
Ferencváros-Telekom – Újpest 3–1 (0–1, 0–0, 3–0)
Gólszerzők:
Switzer (48.), Tóth A. (55.), Nagy G. (60.), illetve Odnoga (5.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az FTC javára.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei