Újabb tervet dobtak be a köztudatba


A Román Labdarúgó Szövetség után a Román Professzionális Liga is átszervezést tervez.

 A román labdarúgó-bajnokság élvonalát szervező Labdarúgó Professzionális Liga (LPF) fontolgatja hogy a jelenlegi 14-ről 18-ra növeli a soron következő idénytől a Liga 1 mezőnyét. Mindezt a Konstancai Viitorul általános igazgatója, Cristian Bivolaru, nyilatkozta a liga2.prosport.ro oldalnak.

Nyilatkozatának értelmében, a jelenlegi kényszerszünet miatt, a LPF több tanulmányt és forgatókönyvet is készített a folytatást illetően. Az optimista verzió szerint május közepén folytatódna az idény, míg a kevésbé optimista, ám annál valószínűbb forgatókönyv szerint csak június közepén. Utóbbi viszont feltételezi azt is, hogy valamilyen módon csökkenteni kell a mérkőzések számát és így nem születne egy becsületes rangsor.
 
Ennek feloldása érdekében 18 csapatosra növelnék a Liga 1 mezőnyét és így nem lenne kieső, míg a másodosztályból négy alakulat jutna fel. Ez maga után vonja azt is, hogy a másodosztályból sem lenne kieső. Utóbbi lehetőség nyugodtabb munkakörülményeket jelentene az FK Csíkszereda számára is, amely jelen állás szerint az utolsó kieső helyet foglalja el a másodosztályban.
 
Jelen állás szerint a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) álláspontja teljesen más, hiszen a másodosztály küzdelmeit két csoportra osztaná a jelenleg elfoglalt helyezések alapján – írtuk már korábban is. A felsőházba kerülne az első nyolc helyezett, míg a 9-18. helyezettek az alsóházba kerülne. Az eddig megszerzett pontokat a felek továbbvinnék, ugyanakkor a bajnokságtól legutóbb visszalépett Sportul Snagov pontjait törölnék, akár visszamenőleg is. Úgy az alsóházban, mint a felsőházban egy kört rendeznének. A felsőházban és az alsóházban is egyszer találkoznának a csapatok. A hazai, illetve idegenbeli meccseket pedig sorshúzással döntenék el.
 
Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei