A férfiak érmeket akarnak


Továbbra sem kérnek a légiós-korlátozásból.

A női Liga Florilor csapatainak vezetőivel tartott hétfői videokonferencia után kedden a férfi Liga Zimbrilor együtteseinek képviselőivel egyeztetett a Román Kézilabda Szövetség (FRH) vezetősége. És amint az lenni szokott, a férfiak esetében jóval egyértelműbb, mit is akarnak.

Miközben a női bajnokság esetében totális az egyet nem értés a bajnoki cím, az érmek és a helyezések kihirdetését illetően, addig a férfiaknál 11-3 arányban megszavazták: a 23. forduló után félbeszakadt bajnokság tabellája alapján hirdessenek bajnokot, osszák ki az érmeket, véglegesítsék a helyezéseket.

Amennyiben ez megtörténik, akkor az 55 ponttal listavezető Dinamo megvédheti bajnoki címét. A második helyen a Thalmaier Rolanddal és Tálas Hubával (fotó, 11-es mezben) felálló Potaissa Torda végezne, a bronzérem pedig Nagy Róbert és Pop Erik, az a Nagybányai Minaur játékosainak a nyakába kerülne. A másik két erdélyi gárda, a Temesvári Poli és a Resicabánya 8., illetve a 14., utolsó helyen zárná az idényt.

Egyetértés uralkodott a csapatok között annak kapcsán is, hogy nem tartják jó ötletnek a nem európai uniós államból érkező légiósok számának háromra csökkentését. A csapatok túlnyomó többsége 8 román játékos nevezését tenné kötelezővé a 16 fős meccskeretben, de három gárda 10-re emelné ezt a számot.

Az egyetlen kérdés, amelyben megoszlottak a vélemények, az a második csapat létrehozásának kötelezettsége. A 14 csapat közül pont a fele tartja jó ötletnek a 18-23 éves játékosokkal felálló második csapatok létrehozását.

A megbeszélés csak konzultatív jellegű volt, a végső döntés várhatóan a május 18-án, hétfőn esedékes igazgatótanácsi ülésen születhet meg.

fotó: /ahcpotaissa.ro

 

A rovat legfrissebb hírei