Igazságtalan döntés született


Elégedetlenek a Román Kosárlabda Szövetség döntésével szemben Sepsiszentgyörgyön.

 Nem hirdetnek bajnokot a 2019/2020-as idényre a női és a férfi kosárlabda-bajnokságról – döntött minap a Román Kosárlabda Szövetség.

A női bajnokságot toronymagasan vezető Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-nél nehezen nyelik le ezt a gombócot. A bajnokság kezdetétől komolyan készülő csapatnál elfogadják ugyan a szakszövetség döntését, de nem tudnak elmenni mellette. És erről közleményt is kiadtak.
 
A Román Kosárlabda Szövetség döntését elfogadjuk, viszont érthetetlen számunkra, hogy miért tartottak több órás beszélgetést videokonferencián, mellesleg a klubok 10/3 arányban a bajnokavatás mellett szavaztak. Ennek fényében a szövetség végül azt a döntést hozta, úgy törli a 2019–2020. évi szezont, hogy nem hirdet bajnokot. Mindeközben a FIBA már a járvány miatti felfüggesztés elején javasolta, amennyiben az alapszakaszt befejezték a bajnokságokban, bajnokot hirdethetnek, ellenkező esetben a bajnoki cím odaítélése nélkül töröljék az idényt.

Esetünkben a női kosárlabda Nemzeti Ligában véget ért az alapszakasz, épp kezdődött volna a rájátszás, amikor félbeszakadt a pontvadászat, így a 21 győzelmünkkel és az egyetlen vereségünkkel nem is lett volna elrugaszkodott ötlet a szövetségtől, ha kinevez bajnoknak.

A lengyel, a svéd, a szerb, a német és a belga élvonalban, amikor törölték a szezont, bajnokot is avattak, hiszen lejátszották az alapszakaszt. Más országokban logikus és észszerű döntést hoznak, nálunk ez is másképp működik. A FRB döntése az Európa-kupában való indulásunkat nem veszélyezteti, hiszen továbbra is az első számú női kosárlabdacsapat vagyunk az országban.

– áll a közleményben.
 
Az ügy kapcsán Annemarie Gödri-Părău csapatkapitány is megszólalt, aki nem rejtette véka alá a gondolatait.
 
– Nem volt igazságos döntés. A mi bajnokságunk teljesen más, mint a férfiak pontvadászata, másképp kell kezelni. Az alapszakaszt befejeztük, az oda- és visszavágót egyaránt, 13 győzelmünk és egyetlen vereségünk volt, viszont a 2. és 3. helyen végző csapatok mérlege 10 diadal és 3 vereség, valamint 9 siker és 4 vereség volt. Megérdemeltük volna, hogy kikiáltsanak bajnoknak. Nem vagyok az a fajta játékos, aki a közösségi oldalon írja le elégedetlenségét, viszont ezúttal valóban nem tűnik helyesnek a Román Kosárlabda Szövetség döntése. – fogalmazott Annemarie Gödri-Părău.
 
Ezen nyilatkozatok viszont nem fogják meghatni a szakszövetséget és a döntésük is érvényben marad, de elhallgatni nem szabadott…
 
Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei