Eldőlt, hol folytatja Kuti és Vida – na meg az U-BT csapata


A kolozsvári gárda visszautasította a lehetőségét, hogy az Európa Kupában szerepeljen jövőre.

Jelentős változások várhatóak a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda-csapatának jövő évi keretében. Branko Cuic sportigazgató a Restart Sport Summit podcasten arról is beszélt, melyik európai kupasorozatban szerepel jövőre a gárda, de szó esett a klub költségvetéséről is.

Cuic elárulta, a jelenlegi keretből öt játékosnak van szerződése a következő szezonra is. Köztük van a csapatkapitány Kuti Nándor Levente is. A 23 éves sepsiszentgyörgyi kiválóság mellett a 20 éves szatmárnémeti Vida Dávid, továbbá Stefan Grasu, Patrick Richard és Donatas Tarolis is a „kincses városban” folytatja a következő szezonban.

A sportigazgató elárulta továbbá, hogy folyamatosan követik a piacot, tárgyalásban vannak ügynökökkel, játékosokkal annak érdekében, hogy minél versenyképesebb csapatot tudjanak kialakítani. Anyagi gondjaik nincsenek, tette hozzá, köszönhetően a fő támogatónak, az ország egyik legnagyobb bankjának, az 1993-ban Kolozsváron alapított Transilvania Banknak.

A 2020-2021-es szezon kapcsán szó esett arról is, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokság tabellájának első helyen végző U-BT, ugyan meghívást kapott az ULEB Európa Kupájába, ők inkább a FIBA Bajnokok Ligáját választották. Amelyben rajtuk kívül eddig a török Daruszafaka Isztambul, a litván Rytas Vilnius és a spanyol Bilbao Basket jelezte részvételi szándékát.

fotó: www.u-bt.ro

A rovat legfrissebb hírei