Nagybányai gól lehet az újabb szög az Újpest koporsójában - Videóval


Az erdélyi légiósok jó fordulója volt a 26. az NB I-ben.

Több mint két hónap után folytatódott a hétvégén a magyar labdarúgó NB I küzdelemsorozata, a koronaszünet utáni első, összességében pedig a 26. fordulóval pedig rendkívül elégedettek lehetnek az erdélyi légiósok: három meccs vereség nélkül, ráadásként pedig egy győztes találat.

Mindannyiuk közül kétségtelenül Claudiu Bumba lehet a legelégedettebb, a Kisvárda játékosa ugyanis győztes gólt szerzett az Újpest ellen. A 68. percben született találatot a brazil Fernando Viana készítette elő, Bumba pedig középen berobbanva lőtt közelről a kapuba. Ez volt a 26 éves középpályás 3. gólja a szezonban, ehhez 20 mérkőzésre volt szüksége.

Bumba ezzel jó úton halad egy másik korábbi nagybányai középpályás, a későbbi 9-szeres magyar válogatott Miriuta Vasile nyomdokain, aki a 90-es években 164 élvonalbeli bajnokin 40 gólt szerzett a Győr, a Videoton és a Ferencváros színeiben. További hasonlóság lehet közöttük, hogy Bumba már kérvényezte a magyar állampolgárságot...

A kisvárdai mérkőzéshez visszatérve meg kell említenünk továbbá, hogy a találkozót végigjátszotta a szatmárnémeti védő, Cornel Ene is. Érdekességképpen, a találkozón főszerepet vállalt egy másik román futballista is, a korábban a Kolozsvári U-ban is megforduló Andreias Calcan az 55. percben könyöklésért kiállíttatta magát – alig kilenc perccel azt követően, hogy pályára küldte edzője.

OTP BANK LIGA 26. FORDULÓ: Kisvárda Master Good-Újpest FC 1-0 (0-0) összefoglaló

OTP BANK LIGA: 26. FORDULÓ KISVÁRDA MASTER GOOD-ÚJPEST FC 1-0 (0-0) Várkerti Stadion, 820 néző, v.: Bognár T. (Vígh-Tarsonyi, Márkus T. - Erdős, Csonka B.) K...

Egy másik szatmárnémeti védő, a magyar állampolgársággal is rendelkező Adrian Rus a 22. percben lépett pályára a MOL Fehérvár csapatában Pakson. A román válogatott játékosnak, akit korábban a magyar nemzeti tizeneggyel is szóba hoztak, ez volt a 7. bajnokija ebben a szezonban, de december közepe óta az első. A hosszú kihagyást egy makacs sérülés okozta.

A forduló zárómeccsén, a Puskás Akadémia – Ferencváros összecsapáson a kézdivásárhelyi Tamás Nándor a 68. percben szállt be a hazaiak csapatában.

Győzelmével a Kisvárda őrzi 7. helyét, míg az Újpestet már csak jobb gólkülönbsége választja el a 11., már kieső helytől, amit jelenleg a Paks foglal el. A Fehérvár hátránya döntetlenjével továbbra
is 8 pont a listavezető Ferencváros mögött.

fotó: graiul.ro

A rovat legfrissebb hírei