Székelyudvarhelyi kapussal erősítettek a nagybányaiak


Tovább emelkedett a magyarok száma a Minaurnál.

Fiatal kapussal erősítette meg keretét a Nagybányai Minaur férfi kézilabdacsapata, amely bejelentette: leigazolta Buzogány Barnát.

A 21 éves székelyudvarhelyi hálóőr a tavalyi szezonban a magyar élvonal 3. helyén záró Braun Gyöngyös csapatát erősítette. Összesen 9 bajnokin kapott lehetőséget, ezek közül csapata ötöt nyert meg, derül ki a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának statisztikáiból.

A Minaur a napokban közzétette a 2020-2021-es szezonra készülő keretét, ebből pedig kiderül, hogy a férfiaknál kettőre emelkedett a magyar nemzetiségű játékosok száma, hiszen a 23 éves, saját nevelésű Nagy Róbertre a jövőben is számítanak a nagybányaiak.

A női szakág erősítéseiről a napokban már beszámoltunk, így erre most nem térnénk ki különösebben, azt viszont megemlítjük, hogy a lányoknál is találunk két magyar nemzetiségű szereplőt: míg Kovács Magdolnára másodedzőként vár jövőre is komoly szerep, addig a mindössze 19 éves tehetség, Kerekes Éva méltán remélheti, hogy minél fontosabb feladatokat kap majd az új idényben.

A Minaur amúgy rendkívül sikeres szezont tudhat maga mögött, a koronavírus miatt csonkára sikeredett évadban ugyanis úgy a lányok, mint a fiúk a harmadik helyen zártak. A 2020-2021-es idényre készülő teljes keretet itt találják meg. A keretek azonban még korántsem véglegesek, amint a honlapon található cikk is figyelmeztet: a klub még további erősítéseken dolgozik.

fotó: https://www.facebook.com/barni.buzogany99

A rovat legfrissebb hírei