Sepsiszentgyörgyön bukta az edzői állását


Munka nélkül maradt Miriuta László.

Felforgatott hadrendben, totális védekező játékkal ért el 1-1-es döntetlent az FC Hermannstadt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK otthonában a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában, de az újonnan kinevezett vezetőségnek ez sem volt elég.
 
Ez pedig a csapat vezetőedzőjének, Miriuta László, állásába került. A tréner, illetve az új vezetőség közti kapcsolat amúgy sem volt felhőtlen a korábbi időben.
 
A tréner szerződése június végén amúgy is lejárt volna, de a korábbi elnökséggel volt egy egyezsége, amely szerint, ha a szebeni alakulatot benntartja az első ligában, akkor további egy évvel meghosszabbítják a szerződését. Az Annamaria Prodan fémjelezte új vezetőség viszont ezt már nem garantálta Miriutának és csak augusztus elejéig szerették volna meghosszabbítani a szerződését.
 
A váltás ennek fényében nem ért senkit váratlanul, ugyanakkor jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy mi lesz Miriuta sorsa, miként azt sem, hogy ki lesz az új szebeni vezetőedző. Utóbbira egyes sajtó információk szerint külföldi befutó az esélyes, aki már dolgozott a Liga 1-ben.
 
Miriuta egyébként fél éve vett át a csapatr irányítását és az 51 esztendős tréner az eddigi nyolc mérkőzésén egy győzelmet, négy döntetlent és három vereséget könyvelt el.
 

A rovat legfrissebb hírei