Vida Dávid: Megtiszteltetés, hogy folytathatom!


Folytatja a szerződéshosszabbítások sorát az U-BT.

A csapatkapitány Kuti Nándor, valamint Stefan Grasu után Vida Dávid is meghosszabbította szerződését a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda-csapatával, jelentette be a klub a hivatalos Facebook-oldalán.

„Számomra megtiszteltetés, hogy pályafutásomat egy olyan klubnál folytathatom, amely évről évre a bajnoki címre tör és amelynek óriási hagyományai vannak a román kosárlabdában”, nyilatkozta az aláírást követően Vida.

A szatmárnémeti játékos arról is beszélt, milyen elvárásai és tervei vannak a következő szezonra nézve: „Remélem sikeres lesz a következő idényem: elkerülnek a sérülések és el tudjuk érni közös céljainkat. Egyéni síkon pedig tovább szeretném fejleszteni játékomat annak minden aspektusában”, tette hozzá.

A mindössze 20 éves szélső a mögöttünk hagyott szezonban 18 bajnokin kapott lehetőséget, ezeken 2,4 pontot és 1,1 labdaszerzést átlagolt. Ezen kívül 7 meccsen pályára lépett a FIBA Európa Kupában is. Csapatával megnyerte a Román Kupát és a bajnoki tabella élén állt, amikor végleg lezárták az idényt a koronavírus miatt. Jövőre az U-BT-vel a Bajnokok Ligája légkörébe is belekóstolhat a 2-es pozícióban bevethető Vida.

fotó: facebook.com/UBTClu

A rovat legfrissebb hírei