Álombemutatkozás Hindrich Ottótól


Kapott gól nélkül hozta le a FC Botosani elleni meccset.

 Azok után, hogy pénteken este a CSU Craiova hazai pályán 2–1 arányban legyőzte az Astra Giurgiut a Kolozsvári CFR négypontos előnye ellenére győzelmi kényszerben lépett pályára a román labdarúgó-bajnokság felsőházának 4. játéknapján.

 
Dan Petrescu, a kolozsváriak trénere, alaposan meglepte a hazaiakat. A moldvai városba ugyanis nem tartott a csapattal a megszokott első számú kapus Giedrius Arlauskis, akit a mindössze 17 esztendős, saját nevelésű, Hindrich Ottóval pótolt. A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium 11. osztályos tanulója pedig meg is hálálta a bizalmat, miként a csapat is.
 
A CFR ugyanis már a 3. percben megszerezte a vezetést miután Ciprian Deac értékesített egy büntetőt. A kolozsváriak középpályása alig 9 perc múlva megduplázta a vendégek előnyét, igaz ekkor már szabadrúgásból. A hazaiak nem igazán találták magukat a pályán és pont a legrosszabb pillanatban kezdtek el focizni, hiszen a félidő véget ért. A második felvonásra a CFR nem erőltette a játékot, inkább a játék tördelésére törekedett és a Dan Petrescu által felhúzott falat nem sikerült áttörni a hazaiaknak.
 
Az 1.93 m magas Hindrich Ottó kapott gól nélkül és győzelemmel mutatkozott be a román élvonalban. Hindrichet egyébként óriási tehetségnek tartják és oszlopos tagja a román U18-as válogatottnak.
 
Felsőházi rájátszás, 4. forduló
CSU Craiova – Astra Giurgiu 2–1
FC Botosani – Kolozsvári CFR 0–2 (Deac 3., 12.).
FCSB – Medgyesi Gaz Metan (vasárnap, 20 óra)
 
Az állás: 1. CFR 36, 2. Craiova 29, 3. FCSB 26, 4. Astra 25, 5. Medgyes 24, 6. Botosani 24.
 
Fotó: gsp.ro

A rovat legfrissebb hírei