Megmenekültek a nagyszebeniek!


A Hermannstadt a következő szezonban is az élvonalban folytathatja – papíron mindenképpen.

Felülbírálta a Román Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottságának egy héttel ezelőtti, elsőfokú döntését a Fellebbviteli Bizottság, így az FC Hermansstadt csapata megkapta az engedélyt arra, hogy a következő szezonban is az élvonalban játszasson. Már „csak” a pályán kell bebizonyítania, hogy helye van a legjobbak között.

Amint arról beszámoltunk, a Hermannstadt első fokon nem kapta meg a licencet korábbi játékosa, Bruno Halkiadakisszal szembeni állítólagos tartozás miatt. A brazil-görög játékos 2018 őszén nyolc meccsen 566 percet töltött a pályán a nagyszebenieknél, majd távozott. A Licencadó Bizottság úgy ítélte meg, hogy a Hermannstadt jogosulatlanul bontotta fel a január óta szerződés nélküli játékos szerződését, ezért 50.000 euróval is tartozik egykori játékosának.

A Fellebbviteli Bizottság előtt viszont a klub bizonyítania tudta, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékesei korábban kimondták: Halkiadakisz volt az, aki egyoldalúan felbontotta a szerződését, ezért a klub semmivel sem tartozik neki. Ezért a szövetség felülbírálta az előbbi ítéletet, a Hermannstadt megkapta a licencet és még a kiszabott 50.000 lejes büntetését is eltörölték.

Az engedélyek szempontjából tehát a nagyszebeniek jövőre is részt vehetnek az élvonalbeli küzdelmekben. Már „csak” a pályán kell ezt kiharcolják. Péntek este meg is tehetik az első lépést, amikor az őket két ponttal megelőző Clinceni gárdáját fogadják. Ez lesz az új edző, Ruben Albes első mérkőzése hazai pályán. Jelenleg mindössze egyetlen pont választja el az erdélyieket a kiesést jelentő helyektől.

fotó: facebook.com/hermannstadt.fc

A rovat legfrissebb hírei