Ismét a csúcsra tör Szőcs László


A veterán válogatott hamvaiból feltámadó klubnál igyekszik segíteni.

Noha nem feltétlenül tervezte úgy korábban, Szőcs László ismételten elhagyta Székelyudvarhelyet. A román futsalválogatott játékosa ugyanis a következő szezonban a Dévai Autobergamo csapatában folytatja pályafutását, számol be a szekelyhon.ro portál.

A 35 éves játékos korábban már a Székelyudvarhely, a Marosvásárhelyei City`us és a Csíkszeredai Imperial színeiben is bajnoki címet nyert és hasonló céllal szerződött most Dévára is. Az Autobergamo csapata a tavalyi szezonban elsősorban a fiatalokra épített, a következő idényben viszont az önkormányzat anyagi támogatásának köszönhetően ismét nagyratörő terveket dédelget. Ennek jegyében le is igazoltak két brazilt, Ricardinho Sobralt és Emerson Detihnót, utóbbi látja el az edzői teendőket is. És ennek a tervnek a része Szőcs is, aki játéka mellett tapasztalatával is nagy hasznára lehet a csapatnak.

Szőcs a télen bontott szerződést a Csíkszeredai Imperial együttesével. Ezt követően hazatért Székelyudvarhelyre, ahol nem csak futsalozott, de a város 3. osztályban szereplő nagypályás focicsapatában is játszott. Dévára 1+1 évre írt alá.

A jelenlegi tervek szerint az élvonalbeli futsal-bajnokság következő idénye valamikor augusztus végén, szeptember elején kezdődhet – a koronavírus-járvány helyzetétől függően.

fotó: frf.ro

 

A rovat legfrissebb hírei