Négy erdélyi csapat is visszalépett az élvonaltól


Leadták nevezésüket a csapatok a román kosárlabda-bajnokság élvonalának következő idényére.

Mindössze hét csapat vesz részt a román női kosárlabda-bajnokság élvonalának küzdelmeiben a következő szezonban, derült ki a Román Kosárlabda Szövetség (FRB) csütörtöki tájékoztatásából. Ez hattal kevesebb, mint a tavaly!

A határidő lejártával leadták beiratkozásukat az élvonalban és a Román Kupában indulni szándékozó csapatok. A csütörtökön nyilvánosságra hozott listáról a férfiaknál egy, a nőknél pedig hat olyan csapat neve hiányzik, amelyeknek idén joguk lett volna részt venni a két legrangosabb presztízsű versenysorozatban.

A legdrasztikusabb változás a női mezőnyben állt be, ahol a tavalyi 13-ról 7-re csökkent a versengők száma. A hat visszalépő között pedig ott találjuk a Kézdivásárhelyi KSE, a Marosvásárhelyi Sirius és a Nagyváradi Rookies nevét is. A szövetség tájékoztatása szerint mindannyian neveztek viszont a második osztályba.

A férfiaknál egyedül a Máramarosszigeti VSK lépett vissza a lehetőségtől.

A két bajnokság és a Román Kupa első fordulójának párosításait a tervek szerint augusztus 24-25-én sorsolják ki. Ezt követően a férfi Román Kupa és a női bajnokság október 3-án, a női Román Kupa október 7-én, a férfi bajnokság pedig október 10-én veszi kezdetét.

A benevezett csapatok listája:
férfiak:
Kolozsvári U-Banca Transilvania, Nagyváradi VSK CSU, Nagyszebeni BC CSU; Dinamo Știința Bukarest, Steaua Bukarest, Temesvári VSK, BCMU FC Arges Pitești, SCMU Craiova, CSO Voluntari, CSM Galac, Medgyesi VSK, CSM 2007 Focșani, ABC Athletic Konstanca, Zsilvásárhelyi VSK, Csíkszeredai VSKC
nők: ACS Sepsi SIC Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti VSK, Aradi FCC Baschet, CSM Târgoviște, Brassói CSTB Olimpia CSU, Kolozsvári Universitatea, Agronomia Bukarest.

A rovat legfrissebb hírei