Győzelemmel menekül a Dinamo


Kilyén Szabolcs 58 percet kapott. Egyre izgalmasabb az I. Liga alsóházi rájátszása.

Hosszas szünet után újra pályára lépett a koronavírus járvány miatt alaposan megtépázott Bukaresti Dinamo. Ezúttal a 13. forduló keretében a FC Voluntari vendégei voltak.

Mindössze az alsóházi rájátszás meccsinek felét tudta lejátszani eddig a Bukaresti Dinamo, míg a többi alakulatnak már alig 1-2 meccse van hátra.

A Kilyén Szabolccsal a soraiban, a bukarestiek a hosszas kihagyás után a FC Voluntari otthonában léptek pályára. A meccset a Dinamo indította jobban és már a 21. percben eltalálták a kapufát, hogy alig 10 percre rá Pascanu révén a vezető találatot is megszerezzék.

A második félidőt álmosan kezdték a felek. Az 58. percben pedig a vendégek trénere a besárgult Kilyén Szabolcsot lecserélte. Öt perc múlva jött a hazai egyenlítés: büntetőből Capatina volt eredményes. A Dinamo nem adta fel és utolsó erőtartalékaival harcba szállt a győzelemért, amelyet végül a Mrzljak vívta ki a 75. percben.

Győzelmével a Dinamo maradt a kiesést jelentő hetedik helyen az alsóházban, de öt pontra került a Jászvásártól, akikkel szemben öt meccsel kevesebbet tudtak le.

Alsóház, 13. forduló
Viitorul Konstanca – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–3
Academica Cliniceni – Nagyszebeni Hermanstadt 0–2
Jászvásári Poli – Chindia Targoviste 1–0
FC Voluntari – Bukaresti Dinamo 1–2

Az alsóház állása
1. Viitorul 42 pont / 13 meccs
2. Hermannstadt 34 / 11
3. Clinceni 32 / 13
4. Voluntari 31 / 12
5. Sepsi 31 / 12
---
6. Poli Iasi 26 / 12 - osztályozó
---
7. Dinamo 24 / 8 - kieső
8. Chindia 20 / 10 - kieső

A rovat legfrissebb hírei