A pályán tettek igazságot


Ezúttal nem a „zöld asztal” döntött.

 Zárult a teremlabdarúgó-bajnokság első tornája, amely során a Liga 1-ben szereplő nyolc alakulat Csíkszeredában lépett pályára.

A torna záró napját a Dévai Autobergamo egy sima sikerrel indította, hogy ezt követően székely rangadó vegye kezdetét. A Kézdivásárhelyi KSE – FK Székelyudvarhely összecsapás viszont, ahogyan az várható volt, nem hozott nagy izgalmakat és az udvarhelyiek végül érvényesítették a papírformát.
 
Annál nagyobb volt a harc a torna csúcsrangadóján, amelyen a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United nézett egymással farkasszemet. A két évvel ezelőtti bajnok csíkiak és a mostani zöld asztalnál lett címvédő galaciak meccse parázs csatát hozott. Ráadásul a hazaiak égtek a vágytól, hogy a pályán fizessék meg a szövetség aljas, augusztusi húzását.
 
Jobban is kezdtek és a hetedik percben kisbüntetőhöz jutottak, amely viszont kimaradt. Még ezen percben megszületett a vezető találat: a kirobbanó formában játszó Sasse vette be a galaci kaput. A hazai öröm viszont nem tartott sokáig és a vendégek edző-játékosa Florin Ignat egyenlített. Parázs csata alakult ki a pályán, hogy a hazai oldal felé billenjen a mérleg nyelve: Cr. Matei újfent előnyhöz juttatta a csíkiakat. Sőt a félidő hajrájában megint kisbüntetőhöz jutottak, de ez is kimaradt.
 
A szünetet követően az ex-galaci Lascu góljával már kettő volt közte. A vendégek viszont nem adták fel. Előbb szépítettek, majd a félidő második felét átlépve egyenlítettek. Erejükből viszont ennyire futotta. Szemmel láthatóan az Imperial wet sokkal frissebb volt, erőnlétileg jobban bírták és ennek meg is lett az eredménye. Sasse megint alkotott és két góljával eldöntötte a mérkőzést.
 
A csíkiak a pályán vágtak vissza a galaciaknak.
 
Alapszakasz, 3. forduló
Dévai Autobergamo – Dunarea Calarasi 6–1 (2–0)
 
Kézdivásárhelyi SE – FK Székelyudvarhely 2–7 (0–4)
Gólszerzők: Gajdó Gothárd (26.), Kanyó Szilárd (34.), illetve Szécsi Barna (5., 10.), Balázs Norbert (13., 29.), Bálint Andor (19.), Balázsi Attila (23.), Kerestély József (35.)
 
Luceafarul Buzau – Kolozsvári Clujana 9–6 (6–3)
 
Csíkszeredai Imperial Wet Csíkszeredai–Galaci United 5–3 (2–1)
Gólszerzők: Andre Luis Sasse (7., 34., 39.), Cristian Matei (14.) és Adrian Lașcu (21.), illetve Florin Ignat (9.), Sergiu Tacot (23.) és Robert Crișan (33.).
 
Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet – Pál Zoltán
 

A rovat legfrissebb hírei