Koronavírus: nem utaznak a csíki ifik sem


Beütött a krach az FK Csíkszeredánál.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az FK Csíkszereda másodosztályos labdarúgócsapatánál a Temesvári ASU Poli elleni találkozót követően több játékos fertőződött meg az új koronavírussal.

Az azóta eltelt másfél hétben folyamatosak a tesztelések az FK Csíkszeredánál és a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiánál.

Kijelenthető, hogy sok a fertőzött. Valóságos gócpont alakult ki Csíkszeredában, hiszen a klub kötelékébe tartozó csapatoknál, illetve a személyzet soraiból több, mint 50 pozitív esetet mutattak ki.

Ez érinti s felnőtt, az U19-es, az U17-es és az U16-os csapatokat. Előbbiek a másodosztályban, míg utóbbiak a korosztályos Elit Ligában szerepelnek és nem is rosszul!

Az FK Csíkszereda felnőtt csapatának legutóbbi meccsét, amelyet a Gloria Buzau otthonában kellett volna letudjanak, elhalasztották, és igencsak kérdéses a hétvégi, szombat 11 órára betervezett, Unirea Slobozia elleni hazai összecsapás is… Egyelőre még nincs döntés!

Döntés született viszont az utánpótlás csapatokról. Nem utaznak. Alábbiakban az FK Csíkszereda közleményét ismertetjük, változtatás nélkül:

Nem utaznak Temesvárra az FK Csíkszereda akadémiai csapatai, miután a keret többsége koronavírusos lett.

Az Elitliga nyugati csoportjának 4. fordulójában U17-es és U19-es csapatunk is a Temesvári LPS otthonában kellett volna pályára lépjen. Az FK Csíkszereda kérte a mérkőzések elhalasztását, így azt egy későbbi időpontban játsszák le. U17-es csapatunk legutóbb Kolozsváron a CFR otthonában aratott 4-0-ás győzelmet és jelenleg a tabella 4. helyén áll, azonos pontszámmal a második helyen tanyázó Kolozsvári Universitatea korosztályos együttese és a Craiovai Universitatea mögött, illetve az első helyen álló Temesvári ASU Poli mögött, amely jelenleg 100%-os.

U19-es csapatunk mostanáig két mérkőzést játszott, mivel a hétvégi Kolozsvár elleni összecsapást a CFR koronavírusos esetei miatt elhalasztották Október 28-ra. Akadémistáink két győzelemmel és kapott gól nélkül, jelenleg a tabella harmadik helyét foglalják el, a Temesvári Ripensia és a Kolozsvári Universitatea mögött.

– áll a közleményben.

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei