Szabó is megfertőződött!


Mindössze egyetlen csapattársa produkált negatív eredményt – heves támadás a szövetség ellen.

Tömeges fertőzés ütötte fel a fejét a Besztercei Gloria női kézilabda-csapatánál azt követően, hogy a gárda az elmúlt hét végén részt vett az élvonalbeli bajnokság második „buboréktornáján” Sepsiszentgyörgyön.

„Többször is felszólítottuk a Román Kézilabda Szövetséget, hogy tekintsen el ettől a lebonyolítási rendszertől és térjünk vissza a hagyományos kiíráshoz. Európában Románia az egyedüli ország, ahol egyetlen városban rendezik meg a forduló meccseit. Ez a rendszer kiemelt fertőzési veszélyt rejt magában. Ez újabb bizonyítéka, hogy a román szövetség nem tiszteli a csapatokat – foglalható össze röviden a Gloria vezetőségének hivatalos reakciója”.

Az erdélyi gárda 23 fős küldöttségéből ugyanis csak hárman produkáltak negatív teszteredményt a szentgyörgyi torna után: a buszsofőr, a klubelnök és Mariana Tanc játékos, írja a Gazeta Sporturilor.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a korona-fertőzöttek között található Szabó Szilvia is. A 24 éves játékos összesen 12 góllal segített csapatát a bajnoki tornán.

De nem csak a Gloriánál ütötte fel a fejét a koronavírus: a szintén erdélyi Nagydisznódnál egy, a Craiovánál pedig 6 teszteredmény lett pozitív…

Közben egészen érdekes hír érkezett Dániából: a soron következő Európa-bajnokság társházigazdája (Norvégia mellett) bejelentette, hogy az ország északi részén az összes farmon tenyésztett nyércet meg kell ölni, mivel az állatokban mutálódott a koronavírus, s tizenkét ember megfertőződött. Emiatt a kontinenstorna egyik tervezett helyszínén, Frederikshavnban is december 3-ig (az Európa-bajnokság első napjáig) bezárnak az éttermek és a kocsmák is, illetve a zárt téri sporteseményeket törölték, olvashatű az nso.hu oldalon.

fotó: facebook.com/szabo.szilvia.58

A rovat legfrissebb hírei