Edzőt buktatott az FK Csíkszereda


Tizenegy forduló után a kilencedik edzőcsere.

 A román labdarúgó másodosztály tizenegyedik fordulójában az FK Csíkszereda gólnélküli döntetlent jegyzett a Turris Oltul Măgurele vendégeként.

Ez pedig a hazai tréner, Eric Lincar, állásába került.
 
A klubon belül Lincar helye nem volt túl biztos korábban sem. A klub főtámogatója, Valentin Dragnea, már a legutóbbi forduló után meneszteni akarta a trénert a Temesvári Ripensia elleni vereséget követően. Akkor még a játékosok megvédték az edzőt és ultimátumot kapott.
 
Ez az ultimátum az FK Csíkszereda elleni mérkőzést követően lejárt és a klub közösségi oldalán jelezte, hogy menesztették az eddigi szakvezetőt. Akinek viszont ez nem újdonság.
 
A tavalyi idényben, azok után, hogy a harmadosztályból felvezette a másodosztályba a csapatot, kilenc fordulót maradhatott, majd felmondtak neki. Helyére jött Florin Bratu, aki 4 fordulót bírta, majd érkezett Marius Baciu Utóbbi nyolc találkozó erejéig. Ekkor visszahívták Lincart, akivel bejutottak a felsőházi rájátszásba és ott nagyon közel kerültek az első ligás tagsághoz. A felsőház utolsó fordulójában a Bukaresti Rapid ellen játszottak és a 90+6. percben még vezettek egy góllal és feljutásra álltak. Ekkor viszont a Rapid egyenlített és az első ligás álmok szertefoszlottak…
 
A Turris Oltul egyébként a kilencedik alakulat – a 21-ből – ahol edzőt menesztettek az idén. Korábban a Kolozsvári U, a Bákói Aerostar, a Lánárdfalvi ACF, az U Craiova 1948, a Resicabányai VSK, a Bukaresti Rapid, a CS Mioveni és a Concordia Chiajna élt ezzel a lehetőséggel.

Fotó: Mediafax / liga2.prosport.ro / Leczki József
 

A rovat legfrissebb hírei