Egy nap alatt két vereség


A román szövetséget nem érdekelték az érvek…

 Két újraprogramált összecsapást nem tudtak lejátszani a román labdarúgó-bajnokság másodosztályában a koronavírus járvány miatt – írtuk korábban.

A Kolozsvári U – Konstancai Farul, illetve a Temesvári Ripensia – CS Mioveni összecsapásokról a szövetség volt hivatott dönteni, hiszen nemcsak az eredeti időpontban, hanem az újratervezett időpontban sem sikerült megrendezni. 
 
Míg előbb a kolozsvári és a temesvári csapatnál jelent gócpont, addig másodjára a vendégcsapatok 3-3 játékosa akadt fent a rostán és a helyi közegészségügy (DSP) nem adott engedélyt a csapatok kiszállására és a mérkőzés lejátszására.
 
A szakszövetség szabályzata szerint viszont az viszi haza a három pontot, akik első alkalommal nem tudtak pályára állni. Ebből lett balhé, miután az U és a Ripensia spekulációt kiáltott és a helyi közegészségügy cinkosságát vélte az ügy mögött.
 
Hiába viszont minden tiltakozás a Román Labdarúgó Szövetség a Temesvári Ripensia – CS Mioveni meccset 3–0-val a vendégeknek ítélte, anélkül, hogy bármilyen kivizsgálást lefolytatott volna. A kolozsvári meccsről még nincs döntés…
 
A liga2.ro szakportál ugyanakkor egy picit utánajárt a CS Mioveni csapatánál történteknek. Egyrészt a mai napig nem lehet tudni, hogy ki az a három sportoló, aki épp a temesvári meccs előtt lett koronavírusos és az Arges megyei közegészségügy is hallgat…
 
Ugyanakkor érdekesség, hogy a esetek bizonyítását követően a DSP nem engedte el Temesvárra a Miovenit, de rá pár napra fogadhatták a Viitorul Pandurii Tg. Jiut. A pályára lépő kezdő tizenegy szinte azonos az egy héttel azelőtt letudott Dunarea Calarasi elleni meccshez képest. Két játékos hiányzott, igazoltan. Hiszen mindketten eltiltásukat töltötték. Sőt az FK Csíkszereda ellen lejátszott mérkőzésen is szinte ugyanaz a keret állt fel, mint a Pandurii ellen.
 
Ezekből tisztán látszik, hogy a Mioveni a helyi DSP-vel karöltve kihasználták a román szövetség szabályzatában nyitva hagyott kiskaput. Ehhez pedig bólogató Jánosként asszisztált a szakszövetség és precedenst teremtett…
 
Ilyen „formában” kellett a Ripensia Kolozsvárra utazzon a 11. fordulóból elmaradt U elleni mérkőzés pótlására. 
 
Az ország egyik legmodernebb stadionjában viszont csapnivaló gyepszőnyeg – vissza a nyolcvanas évekbe – fogadta a csapatokat. Foci semmi nem volt, nem is lehetett. 90 percen át ívelgetés folyt a pályán. A találkozót pedig egy rögzített szituáció döntötte el a 14. percben, amikor egy szögletet követően Gabi Tamas fejelt a temesvári hálóba.
 
Az U ezzel letudta a 2020-as esztendőt és feljött a hatodik, utolsó felsőházi rájátszást érő, helyre. A temesváriak hétfőn fogadják a Konstanai Farult. Egy újabb elmaradt mérkőzést kell pótoljanak, ha elutazik a konstancai csapat….
 
Fotó: liga2.prosport.ro 

A rovat legfrissebb hírei