Kétszer is remekül hajrázott a Minaur, Kerekessel a pályán nyert a Nagybánya


A vártnál nehezebben nyert a legfőbb esélyes.

A vártnál ugyan nehezebben, de végül 33-29-re nyert a Minaur a női kézilabda Európa Liga C csoportjának első fordulójában a Storhamar ellen, így a nagybányaiak győzelemmel kezdték a 2021-es évet, egyben a második számú európai kupasorozatot.

Ugyan az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elemzése szerint a Minaur a végső győzelem legnagyobb esélyese, a nagybányaiak egyáltalán nem úgy kezdték a norvégok elleni hazai mérkőzésüket, mint akik igazolni akarnák a szakembereket. A vendégek ugyanis a mérkőzés nagy részén végig vezettek, az első félidőben 3, a másodikban pedig már öt góllal is.

Érdekesség, hogy a Minaur mindkét játékrészben olyan hét perccel a vége előbb ébredt fel. Előbb 11-11-re egyenlítettek, majd nyerték az első félidőt 14-13-ra, majd 28-28-nál jött a hazai egalizálás, hogy aztán 33-29-re nyerjenek az erdélyiek.

A Minaur győzelmének első számú letéteményesei a 9 gólos Jovana Kovacsevics (fotó), a 8 gólos Cristina Popa és a 7 gólos Cristina Laslo voltak. A 19 éves Kerekes Éva is játéklehetőséghez jutott, de ettől eltekintve a neve nem került be a statisztikákba.

A C csoport másik két csapata vasárnap küzd meg egymással, a német Thüringer akkor fogadja az orosz Asztrahanocskát, míg Costica Buceschi és Kovács Magdolna tanítványai január 24-én Asztahánba látogatnak.

Minaur – Storhamar 33-29
Minaur:
Idehn 1 gól, Enache – Kovacsevics 9, Popa 8, Laslo 7, Tănasie 2, Blohm 2, Araujo 1, Fujita 1, Lavko 1, Polocoșer 1, Burlachenko, Seraficeanu, Kerekes, Borș, Tecar.

fotó: csminaur.ro

A rovat legfrissebb hírei