Egy ideig tartotta magát a Kolozsvár, végül mégis a Sepsié lett a kupa


A háromszékiek hegemóniája töretlen a román női kosárlabdában.

Újabb trófeával gazdagodott a Sepsi-SIC női kosárlabda-csapatának éremgyűjteménye azt követően, hogy vasárnap este Szatmárnémetiben megnyerte a Román Kupa döntőjét. Pontosabban ismét megnyerte, tekintve, hogy a zöld-fehérek sorozatban negyedszer, összességében pedig hatodszor hódították el a serleget azt követően, hogy egy szoros első és egy magabiztos második félidő után 83-55-re legyőzték a Kolozsvári Universitatea gárdáját.

A szombaton a Bukaresti Agronomiát 62-47-re legyőző és elsőként a döntőbe jutó kolozsváriak szerezték meg az első hat pontot a fináléban, ám a Sepsi 64 másodperc alatt fordítani tudott 9-6-ra. A háromszékiek az elődöntőben azt a Szatmárnémetit győzték le 77-67-re, amely évek óta próbálja megtörni a Sepsi uralmát- sikertelenül.

A Kolozsvár viszont a nagyszünetig jobban is tartotta magát, mint szombaton a házigazda szatmáriak, így 20-20-as első negyed után a másodikat is csak 15-21-re nyerte a Sepsi.

A második félidőben viszont már egyre inkább kijött a két csapat közötti különbség. A Sepsi 21-14-re nyerte a harmadik játékrészt, ezzel pedig már 13 pontos előnnyel fordult az utolsó negyedre. Amelyben a zöld-fehérek ismét megdobták a 21 pontjukat, de az ellenfélnek -írd és mondd – csak hatot engedélyeztek, így végül 83-55-re nyertek. Elsősorban a döntő legjobb emberének választott Rebekah Gardner 20 és Rebecca Tobin 18 pontjának köszönhetően. Orbán Nikolett 7, Kelemen Kincső pedig 6 egységgel járult hozzá csapatuk sikeréhez.

A másik oldalon Rashida Timbilla volt a legeredményesebb 17 ponttal, Korine Campbell pedig csak eggyel maradt el mögötte. Bölöni Mercédesz viszont nem lépett pályára.

fotó: www.facebook.com/sic.sepsi

A rovat legfrissebb hírei